Sziksósfürdő Strand és Kemping
Aktualitások Elérhetőség Galéria Műszaki leírás Házirend Strand árlista Kemping árlista SZÉP kártya Nyitva tartás Fürdő Kemping Szálláshelyek
Aktualitások
25
márc
2022
Megújulnak Sziksósfürdő Strand és Kemping zöld területei
Megújulnak Sziksósfürdő Strand és Kemping zöld területei
2022-márc-25

A Sziksósfürdő Strand és Kemping fáinak egy része az erdészeti szakemberek felmérése alapján elöregedett, balesetveszélyessé vált, erős viharok esetén kidőlésük kockázata magas. A faállomány megújításáról, az elhalt, beteg vagy veszélyes fák eltávolításáról üzemeltetőként gondoskodnunk kell.

Ezzel egyidejűleg összesen 338 fa telepítésére kerül sor a Sziki strandterületén és "Kiskundorozsma Fürdő" buszforduló mellett elhelyezkedő játszótérnél. A fásítás célja a fával fedett területek növelése, illetve annak a 169 db részben elöregedett, részben beteg, kiszáradt vagy a viharok és az ónos esőtől sérült fáknak a pótlása, amelyeknek az eltávolításáról biztonsági okokból döntés született.

Az ültetésre kerülő fákkal a strandon és a játszótér környékén erdészeti szakemberek bevonásával kisebb ligeteket alakítunk ki úgy, hogy azok árnyékukkal védelmet nyújtsanak nyáron az erős napsugárzás ellen és hozzájáruljanak a hőérzet csökkentéséhez.

A keletkező fahulladékot újrahasznosítjuk mulcsként és tűzifaként.

Sziksósfürdő Strand és Kemping

Elérhetőség

 6791 Szeged-Kiskundorozsma, Vereshomok út

E-mail:  küldés
Tel.:  recepció: +36 62 551 920 (nyitvatartási időben), +36 20 335 9180
 létesítményvezető Hódi Tamás: +36 20 409 5853
 titkárság: +36 62 549 972 (nyitvatartási időn kívül)

Szállásfoglalás

szikiszallas@szegedsport.hu

Sziksósfürdő Strand és Kemping  üzemeltetője:

Szegedi Sport és Fürdők Kft. (6726 Szeged, Temesvári krt. 33.

A létesítmény Szegedtől 12 km-re a Sziksósfürdői üdülőövezetben található. A fürdő a városból kerékpárral, személygépkocsival és helyi járatú autóbusszal is jól megközelíthető.

Cím: Szeged-Kiskundorozsma
          Széksósi út
          6791

Területe: 36 hektár
Hrsz.: 5500/1
Zöldterület: 20 hektár
Vízfelület: 14 hektár

Szabadidő eltöltési, szórakozási lehetőségek

A fürdő és kemping területén játszóterek, focipályák, röplabdapályák és lábteniszpályák találhatóak.

A fürdőtavat parkosított terület övezi. A vendégek büfék, sörözők és melegkonyhás vendéglő kínálatából választhatnak. A kijelölt tűzrakó helyeken bográcsozásra és szalonnasütésre is van lehetőség.

A strand melletti külső területen naturista strand és horgásztó is található. A tó körüli erdős terület kiválóan alkalmas sétára, kikapcsolódásra, horgászatra.

A vendégek részére a strand területén kívül 500 férőhelyes parkoló áll rendelkezésre.

A fürdő nagy létszámú rendezvények lebonyolítására is alkalmas.


A fürdőtó jellemzői: 

Mérete: 75x75m
Vízfelület: 5625 m2
Medencetérfogat: 7875 m3
Vízhőfok: 20-28 Celsius fok
Fajlagos terhelhetőség: 5 m2/fő

A  fürdőtó egyidejű terhelhetősége: 1125 fő
A  fürdőtó legnagyobb napi terhelhetősége: 3937 fő

Sziksósfürdő Strand

Üzemeltető: Szegedi Sport és Fürdők Kft. Cím: 6726 Szeged, Temesvári krt. 33. (Telefonszám: 62/549-970)

Felügyeleti szerv: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (6720 Szeged, Széchenyi tér 11.)

A Fürdő szezonálisan üzemel, április végétől szeptember végéig. A pontos nyitva tartás szezon kezdet előtt kihirdetésre kerül.

A létesítményt csak saját felelősségre lehet használni. Az üzemrendtől való eltérésekről hirdetményben tájékoztatjuk vendégeinket. Az érvényben lévő szolgáltatási árak a pénztárnál vannak kifüggesztve. A Vásárlók könyve a pénztárban kerül elhelyezésre.

A Házirend minden dolgozóra, vendégre, a létesítmény területére belépőkre, és a létesítményben tartózkodókra nézve egyaránt kötelező!

A belépő (jegy, bérlet stb.) megvásárlásával a vendég elfogadja a Szegedi Sport és Fürdők Kft. érvényes Házirendjét.

A Strand területén csak érvényes belépőjeggyel (nyugta) vagy bérlettel, illetve „Kemping tartózkodási kártyával” lehet tartózkodni (lásd árjegyzék).

A Strand terültéről történő kilépést követően újbóli belépőjegy megváltásával lehet a területre belépni.

Csak fürdőruhás fürdés engedélyezett, a fürdőruha viselése gyerekek részére is kötelező!

A medencékbe történő belépés előtt a zuhanyozás kötelező!

A tómedence medre folyamatosan mélyülő, kivételt képez ez alól a tómedence elkerített gyermekpancsolója, melynek mélysége 80 cm. A tómedencében 14 éven aluli gyermek csak felnőtt jelenlétében tartózkodhat!

A tómedence homokos partszakaszának bójával elkerített részén a legnagyobb vízmélység 120 cm, a tómedence többi részén 160-200 cm.

A csoppermedencét közegészségügyi okokból csak 14 éven aluliak használhatják.

Be nem gyógyult sebbel, fertőző vagy undort keltő betegségben szenvedő személyek a tómedencében nem tartózkodhatnak.

A tómedence korlátjáról, a virágtartókról, lépcsőkről, stégről a vízbe ugrálni tilos!

Ittas állapotban a tómedencében tartózkodni tilos!

A csúszdákat kizárólag a kihelyezett táblák utasításainak megfelelően lehet használni.

Vízőri felügyelet a strand területén nyitvatartási időben biztosított, a medencékben nyitvatartási időn kívül fürdeni tilos!

A strand területén kerülni kell minden olyan tevékenységet, amely a többi fürdővendég nyugalmának, pihenésének megzavarásával járhat.

A Strand zárását követően a Strand és a Kemping területére kizárólag szállásfoglalás céljából, illetve a „Kemping tartózkodási kártya” birtokában lehet belépni.

A kabinok használata külön díj megfizetése mellett lehetséges.

A vizesblokkokban ellentétes nemű (férfi-női) 6 év feletti gyermek nem tartózkodhat.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a teljes területen mellőzzék az üvegtárgyak, üvegpoharak használatát, hiszen az esetleges törések komoly balesetet okozhatnak!

Kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek a tisztaságra, használják a kihelyezett szemétgyűjtő edényeket. A Strand teljes területén tilos a cigarettacsikkek eldobása, dohányozni csak az erre kijelölt helyeken szabad!

Tűzgyújtás csak a kijelölt tűzrakó helyeken engedélyezett.

A Strand területére állatot behozni tilos!

A teljes területen tilos a gépjárművek használata, kivéve a behajtási engedéllyel rendelkezőknek.

A Strand területére behozott tárgyakért a Szegedi Sport és Fürdők Kft. felelősséget nem vállal.

A talált tárgyakat kérjük a pénztárban leadni, az elveszett tárgyak után itt lehet érdeklődni, jogos tulajdonosa itt veheti át azokat.

A Strand egy része kamerával megfigyelt terület!

A vendég, ha tűz- és balesetveszélyes esetet észlel, köteles haladéktalanul jelenteni a vízőrnek, létesítményvezetőnek, hogy a veszélyelhárítást megkezdhessük.

A szándékosan vagy gondatlanságból okozott kárért a kár okozója felelős.

Azt a személyt, aki a Házirendben foglaltakat megsérti, vagy a vendégek nyugalmát zavarja, a létesítmény területéről el kell távolítani. Szükség esetén hatósági személy közreműködése is igénybe vehető. Azt a személyt, aki a vendégek nyugalmát ismételten, több alkalommal is zavarja, határozott időre, de legfeljebb egy éves időtartamra ki lehet tiltani a létesítményből.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. alkalmazottai jogosultak a szolgáltatások igénybevételének jogosságát ellenőrizni, és a Házirend betartását figyelemmel kísérni, a vendégeket a Házirend betartására felszólítani.

A Strand vendégek panasszal közvetlenül a létesítményvezetőhöz, vagy a pénztárban kifüggesztett szervekhez fordulhatnak. 

Köszönjük, hogy a szabályok figyelembe vételével hozzájárulnak ahhoz, hogy a Sziksósfürdő Strand mindenki számára nyugodt és kellemes kikapcsolódás színtere lehessen!

A rend és az értékek megőrzése közös érdek

Kellemes pihenést és szórakozást kívánnak a Sziksósfürdő dolgozói!

  

Sziksósfürdő Kemping

Üzemeltető: Szegedi Sport és Fürdők Kft. Cím: 6726 Szeged, Temesvári krt. 33. (Telefonszám: 62/549-970)

Felügyeleti szerv: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (6720 Szeged, Széchenyi tér 11.)

A Kemping szezonálisan üzemel, április végétől szeptember végéig. A pontos nyitva tartás szezon kezdet előtt kihirdetésre kerül.

A Sziksósfürdő Kemping Házirendjét a szolgáltatás igénybevételének ideje alatt a vendégek kötelesek betartani. A szolgáltatás igénybevételének kezdetével a vendégek a Házirendet elfogadják, és kötelezettséget vállalnak annak betartására. Aki a Házirendet nem vállalja, vagy nem tartja be, attól a Kemping üzemeltetője a szolgáltatást megtagadhatja. A Házirend nem ismerete nem mentesíti a vendégeket, illetve a látogatókat annak betartása alól.

A Házirendben foglaltak megszegése esetén a Szegedi Sport és Fürdők Kft. semmilyen felelősséget nem vállal, az okozott kár megtérítése iránt igénnyel léphet fel.

A Házirend a Kemping bejáratánál jól látható helyen kerül kihelyezésre.

A Kempingben lehetőség van házak, szobák bérlésére, sátorhely, lakókocsis kempingezés igénybevételére, a Kemping árlistája alapján.

A szolgáltatások igénybevétele az érkezés napján 14:00 órától a távozás napján 10:00 óráig lehetséges.

A szállások elfoglalására (check-in) az érkezés napján 14:00-19:00 óráig (főszezonban 22:00 óráig) van lehetőség. A szállásokat a távozás napján 07:30-10:00 óra között kell elhagyni (check-out).

A távozás napján aki 10:00 óráig nem hagyja el a szálláshely, valamint a fürdő és kemping területét, az fürdőbelépő vásárlására kötelezett, a kifüggesztett Fürdő árlista alapján.

Érkezéskor minden szolgáltatást igénybevevő személy köteles a recepción bejelentőlapot kitölteni, ezzel adatszolgáltatási kötelezettségének eleget tenni. Az adatszolgáltatási/bejelentési kötelezettségnek személyi igazolvány, útlevél alapján kell eleget tenni! Az idegenforgalmi adó mentességet igazolni kell, az adó mértékét Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése határozatban állapítja meg.

A szolgáltatás díját érkezéskor kell a recepció pénztárában, a kifüggesztett nyitvatartási időben, a megjelölt fizetési módokon, Forintban megfizetni. Más pénznemben fizetni nem lehet. A recepció zárást követően érkező vendég érkezéskor köteles bejelentőlapot kitölteni, és másnap a recepción 07:30-10:00 óra között a szolgáltatás ellenértékét kifizetni, valamint a „Kemping tartózkodási kártyát” átvenni.

A kempingárak éjszakára/napra vonatkoznak.

Megkezdett szolgáltatás igénybevétele esetén a kifizetett árat nem térítjük vissza!

18 év alatti vendégek önállóan szállást csak írásos szülői engedéllyel és a szülő telefonos elérhetőségének megadásával vehetnek igénybe. A gyerekekért szüleik, illetve kísérőik, csoportvezetőik felelnek. Kérjük a gyerekeket folyamatos felügyelet alatt tartani!

A Kemping szolgáltatásait igénybe vevők érkezéskor „Kemping tartózkodási kártyát” kapnak. A szolgáltatásaink igénybevételének ideje alatt, a Kemping területének elhagyását követően, csak a „Kemping tartózkodási kártya” felmutatásával lehet ismét a területre bejönni.

A Kempingben csak bejelentett vendégek tartózkodhatnak. Kemping szolgáltatást igénybevevő vendég saját vendéget csak bejelentés alapján, a részére megfelelő (kifüggesztett Fürdő árlista szerinti) fürdőbelépő vásárlását követően fogadhat – a Fürdő pénztár nyitvatartási ideje alatt.

Szállást elfoglalni csak a fizetést követően lehet. A szállásokat – azok elfoglalása céljából – a szobaasszonyok vagy a recepciósok adják át, és távozáskor ők veszik vissza.

A szállóvendégek részére a fürdő területének használata az érkezés napján, a fürdő nyitásától, a távozás napján a távozásig használható. A fürdő csak a tényleges nyitva tartási időben használható. A fürdő nyitva tartás idején kívül annak területén vízőri felügyelet nincs, ezért használata tilos! A fürdő területének igénybevétele csak a kifüggesztett Fürdő Házirend betartásával történhet!

A szobákban, épületekben található bútorokat, eszközöket másik épületekbe, szobákba átvinni tilos! A Kemping felszereléseit a Kempingből kivinni, a szobákat átrendezni tilos!

A Kemping területén található berendezéseket, eszközöket, épületeket, vizesblokkokat és a közös konyhát kulturáltan és rendeltetésszerűen lehet használni, ellenkező esetben a vendég kártérítésre kötelezhető.

A Tisza, Maros és Róka apartmanokban található TV és klíma távirányítóját a recepción lehet átvenni (előre fizetendő külön díj ellenében), és elutazáskor oda kell leadni. Ennek elmulasztása kártérítést von maga után!

A Kemping területére állatot bevinni tilos!

A faházakban, szobákban és az épületekben az egyéni fűtő berendezések használata nem megengedett.

A faházakban, szobákban és az épületekben dohányozni tilos! Dohányozni csak az arra kijelölt helyen lehet!

A Kemping területén tüzet rakni kizárólag az arra kijelölt helyen lehet. A tüzet a program befejeztével minden esetben el kell oltani!

A Kempingben éjjel 22.00-08.00 óra között – az ott tartózkodók nyugalmának érdekében –kérjük szíveskedjenek mellőzni a hangoskodást és az egyéb zavaró magatartást! A megjelölt időszakban tartandó összejövetelt, valamint zenés és hangosabb rendezvényt csak a létesítményvezető írásbeli engedélyével lehet tartani.

A talált tárgyakat kérjük a Kemping recepción leadni, az elveszett tárgyak után itt lehet érdeklődni, jogos tulajdonosa itt veheti át azokat.

A Kemping egy része kamerával megfigyelt terület!

A Kemping őrzött terület, azonban a sátrakért, lakóautókért, személyautókért, illetve a szálláshelyeken hagyott értékekért felelősséget nem vállalunk!

A vendég, ha bármely berendezési tárgy hibáját, tűz- és balesetveszélyes esetet észlel, köteles haladéktalanul jelenteni a Kemping recepción, hogy a hiba- vagy veszélyelhárítást megkezdhessük.

 A szándékos rongálás, vagy a berendezési tárgyak eltulajdonítása minden esetben helyszíni kártérítést vagy feljelentést von maga után.

Szabálysértést követ el és a Kempingből kitiltható az a személy, aki szándékos magatartásával a Kemping üzemeltetését, mások testi épségét, egészségét veszélyezteti, a Házirendben foglaltakat, az alapvető egészségügyi, baleset- és tűzvédelmi szabályokat ismételten vagy figyelmeztetés ellenére megsérti, garázdaság bűncselekményt vagy szeméremsértés vétséget követ el.

Azt a személyt, aki a Házirendben foglaltakat megsérti, a Kemping és a fürdő vendégek nyugalmát zavarja, de magatartása nem minősül szabálysértésnek, a Kemping területéről el kell távolítani és a Kemping szolgáltatások további igénybevételéből ki kell zárni. Ehhez szükség esetén hatósági személy közreműködése is igénybe vehető.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. alkalmazottai jogosultak a szolgáltatások igénybevételének jogosságát ellenőrizni, és a Házirend betartását figyelemmel kísérni, a vendégeket a Házirend betartására felszólítani.

A Kemping vendégek panasszal közvetlenül a létesítmény vezetőhöz, vagy a recepción kifüggesztett szervekhez fordulhatnak. 

                                                                                       

Sziksósfürdő Strand szolgáltatási díjak

2022. június 3-30.


Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy az anakonda csúszda műszaki okok miatt nem üzemel.

Szolgáltatás megnevezése

Szolgáltatás díja

FÜRDŐBELÉPŐK

Felnőtt belépő

1 000 Ft

Kedvezményes belépő

800 Ft

Gyermek belépő (0-4 éves korig)

100 Ft

Délutáni felnőtt belépő

800 Ft

Délutáni kedvezményes belépő

600 Ft

Belépő fogyatékkal élő személyek és kísérőik részére

400 Ft

Úszójegy 17-20-ig 500 Ft

CSALÁDI BELÉPŐK (max.: 2 felnőtt, min. 1 gyerek – érvényesek)

Családi belépő

3 500 Ft

Délutáni családi belépő

3 000 Ft

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

Kabinjegy/nap

(SZJ 93.05, TEÁOR’08 96.09)

800 Ft/nap

Gépkocsi parkolás a fürdő területén belül a kijelölt helyen

(SZJ 93.05, TEÁOR ’08 96.09)

1 000 Ft/nap

Közösségi helyiség – maximum 50 főre/

szállásdíjat, fürdőbelépőt nem tartalmaz (SZJ 70.20, TEÁOR 68.20)  nyitástól 15 óráig

8 000 Ft/alkalom

Közösségi helyiség – maximum 50 főre/

szállásdíjat, fürdőbelépőt nem tartalmaz (SZJ 70.20, TEÁOR 68.20) 16 órától 02 óráig

16 000 Ft/alkalom

Nyugágy a VIP teraszon* 1000 Ft/nap
Water Play pálya** 500 Ft/alkalom
Water Play pálya egyéni-kis csoportos privát használat** 1000 Ft/fő/alkalom

A fürdőszolgáltatási díjak a TEÁOR'08 93.29, SZJ 92.72 besorolás alá tartoznak.

A szolgáltatások 27%-os ÁFA kulcs alá tartoznak.

A családi jegyeket maximum 2 fő felnőtt, és minimum 1 fő 4-14 év alatti gyerek részére vásárolható.

A délutáni belépőjegyek 14 órától válthatóak.

A belépőjegyek a megváltás napján érvényesek, egyszeri belépésre jogosítanak és előre nem         megvásárolhatók.

*Nyugágy használatának díja időszakosan kerülhet bevezetésre, és a VIP terasz melletti Fröccs Teraszon fizetendő. A nyugtát kérjük megőrizni, a Sport és Fürdők munkatársai azt ellenőrizhetik. A kifizetett használati díjak vissza nem téríthetőek.

**A Water Play pálya jegyek a kijelölt helyen fizetendők. A nyugtát kérjük megőrizni, a pályafelügyelők azt ellenőrizhetik. Privát használati igény a pályafelügyelőkkel egyeztetendő. A pálya használati feltételek külön szabályzatban rögzítettek, kérjük ezek szíves betartását. Az előre megváltott jegyek nem visszaválthatóak.

Kedvezményeink:

Kedvezményes fürdőbelépőre gyermek (4-14 éves korig), diák (érvényes magyar diákigazolvánnyal),és nyugdíjas (érvényes magyar nyugdíjas igazolvánnyal vagy 65 év felett) jogosult.

Fogyatékkal élő személyek és kísérőik belépőjegyet a jogosultság igazolását követően válthatnak. A fogyatékos vendégek a kedvezményre a fogyatékosságukat tanúsító igazolvány (MEOSZ, SINOSZ, MVGYOSZ, ÉFOESZ, SVOE tagsági igazolvány vagy MÁK hatósági igazolvány) felmutatás után jogosultak. A súlyosan mozgáskorlátozott és súlyosan látássérült vendégek csak kísérővel látogathatják a fürdőt! Mozgáskorlátozott vendégeink az iroda előtti betonos területen, ingyen parkolhatnak.

Sportolói kártyával rendelkező vendégeink részére a belépőjegyek árából 30% kedvezményt biztosítunk. A kártyára való jogosultság feltételei külön szabályzatban kerültek rögzítésre.

Kedves Vendégeink!

A Kormány 178/2021. (IV. 15.) Korm. rendeletével 2021. április 25 és 2022. szeptember 30 közötti időszakra lehetővé tette a SZÉP kártya birtokosok számára, hogy bármelyik alszámláról kifizethessék SZÉP Kártyás költéseiket. A Kormányrendelet a másik oldalról nemcsak engedélyezte, hanem kötelezte a SZÉP Kártya kibocsátókat és a SZÉP Kártya elfogadókat, hogy tegyék lehetővé a bármelyik alszámláról történő költést. Ennek megfelelően létesítményünkben bármely alszámlájáról megválthatja jegyét vagy bérletét.

Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy az alábbi alszámlák terhére vásárolhatnak belépőjegyet, illetve bérletet / fizethetnek szálláshelyet és egyéb szolgáltatást:

Sziksósfürdő fürdő pénztár: szállás, vendéglátás, szabadidő.

Sziksósfürdő kemping recepció: szállás, vendéglátás, szabadidő
Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét, hogy SZÉP kártyával áruvásárlásra (tüzifa)  és idegenforgalmi adó fizetésére nincs lehetőség.

Létesítményünkben a SZÉP kártyás fizetés OTP terminálon keresztül történik. Kérjük használat előtt tájékozódjanak az egyenlegükről, a felhasználhatóság idejéről.
A SZÉP kártyával előrefizetésre (előlegfizetésre)Társaságunknál nincs lehetőség."

Sziksósfürdő Strand

rendkívüli nyitvatartás:

2022. május 14-15.: 9.00-19.00
2022. május 21-22.: 9.00-19.00
2022. május 28-29. zárva

előszezon   2022. június 3 - június 15.

                    hétfő-csütörtök: zárva

                    péntek-vasárnap: 9.00-19.00


főszezon     2022. június 16 - augusztus 31.
 
                    hétfő-vasárnap: 8.00-20.00


utószezon  2022. szeptember 1 - szeptember 30.

                    hétfő-csütörtök: zárva (tómedence felügyelet szünetel, fürdés nem engedélyezett)

                    péntek-vasárnap: 9.00-19.00

                 

Kemping

A kemping recepció 7.00-19.00 tart nyitva elő-, fő- és utószezonban is.

előszezon     2022. április 29 - június 15.

főszezon      2022. június 16 - augusztus 21.

utószezon    2022. augusztus 22 - október 2.

Fürdő

A fürdőegységben egy 75 x 75 méteres fürdőtó üzemel. Altalaja szikes-homokos, partfala három oldalon betonozott – 2 oldalon lépcsősorral – a délnyugati oldalon homokos, enyhe lejtésű, természetes jellegű. A fürdőtó folyamatosan mélyül, legkisebb mélysége – a gyerekpancsolónál 80 cm, legnagyobb mélysége 200 cm. A homokos plázs előtti vízfelület 120 cm vízmélységnél úszókötéllel elkerített. A megfelelő vízminőséget folyamatos friss víz bevitel biztosítja.

A fürdő története

A helyi lakosság a szikes tavat már a régmúlt időkben is használta. A város lakossága a XIX. század 70-es, 80-as éveiben fedezte fel, és saját, vagy bérkocsin jutott ki a városból a természetes környezetbe.

A területen található széksót a korábbi időkben edények, evőeszközök tisztítására használták, ennek söprését régen a község bérbe adta. Már 1807-ből vannak adatok a széksós fürdő gyógyhatásáról. A tó környékét 1861-ben erdősítették, az 1870-es években már kutat fúrtak. 1871-ben 12 szobás vendéglő épült.

A vízben klór, nátrium és kötött széndioxid mutatható ki. Bár a tó vize nincs gyógyvízzé nyilvánítva, a szakemberek körében elfogadott a gyógyító hatás, mely különösen a reumatikus panaszok esetén hatásos.

A fürdőtó intenzívebb használata az 1970-es évektől számítható. A létesítményt 1973-ban vette át a Szegedi Vízművek és Fürdők a megyei vízműtől, a nagyobb szabású építkezések ekkor indultak. Egy ideig a nagy kiterjedésű földpartú tó 2/3-ad részét nádas borította, a vízpótlást a turistaszállóhoz közeli kútból biztosították.

A vállalat ekkor kezdte meg a fürdő kiépítését. Ekkor fúrták meg a fürdőt jelenleg is tápláló két kutat és építették meg a szikes-fövenyes aljzatú, beton támfallal határolt, 75x75 m-es tómedencét. 1974-ben került sor az öltözők és a kerítés megépítésére, majd 1975-ben a vendéglátóegység következett. Ezt követte a sátorhelyek, a szociális blokkok, a gyermekmedencék, büfék kialakítása, melynek során lassan kialakult a Sziksósfürdő mai arculata.

A strandfürdővel közös területen 700 fős kemping várja megfelelő kiszolgáló létesítményekkel a sátorral, lakókocsival érkezőket.

Különböző komfortfokozatú, kempingépületekben 100 fő részére tudunk egyidejűleg szállást biztosítani.

A kempingvendégek a területen lévő fürdőtavat, közös hideg-meleg vizes zuhanyzókat használhatnak.

Nagyobb társaságok, csoportok rendezvényeihez 50 fős rendezvényterem bérelhető.

Szálláshelyet jogszabályi előírásoknak megfelelően csak személyazonosság igazolására alkalmas okmány bemutatásával tudunk biztosítani.

Szállásfoglalás: 

szikiszallas@szegedsport.hu

szikiszallas@szegedifurdok.hu

Nyusziház (faház)

4 db négyágyas faház. Tisztálkodási lehetőség a kemping közös fürdőblokkjában. A faházakban hűtőszekrény található. 

Őzikeház (faház)

10 db kétágyas faház. A faházakban hűtőszekrény,  mosdó és zuhanyzó található.

Mókusház (faház)

10 db háromágyas faház. A faházakban hűtőszekrény és  mosdó található. Tisztálkodási lehetőség a kemping közös fürdőblokkjában. 

Rókaház (faház)

1 db 4 ágyas faház. A faházban felszerelt konyha, étkező, TV, klíma, tusoló és  wc található.

Fecskeház (kőház)

4 db kétágyas szoba és 2 db háromágyas szoba. A szobák külön-külön zárhatók, közös előtérrel rendelkeznek. Tisztálkodási lehetőség a kemping közös fürdőblokkjában. Minden szobában hűtő található. 

Maros üdülőház (kőház)

4 db kétágyas szoba, nagy, közös előtér, közös felszerelt konyha, hűtő, 2 db közös zuhanyzó, közös WC, TV, klíma, tujákkal körbevett kert, zárt gépkocsi tárolási és bográcsozási lehetőség. Elsősorban csoportoknak és baráti társaságoknak ajánljuk.

Tisza üdülőház (kőház)

4 db kétágyas szoba, nagy, közös előtér, közös felszerelt konyha, hűtő, 2 db közös zuhanyzó, közös WC, TV, klíma, tujákkal körbevett kert, zárt gépkocsi tárolási és bográcsozási lehetőség. Elsősorban csoportoknak és baráti társaságoknak ajánljuk.

Rendezvény terem (közösségi terem)

50 fő befogadására alkalmas. 30 fős fedett terasz, sütögető, bográcsozó hely hideg, meleg vizes mosogató, a strandtól elzártan, 10 m-re a tómedencétől helyezkedik el. Családi, baráti céges rendezvényekre alkalmas.

Sziksósfürdő Kemping szolgáltatási díjak

2022. április 29-től október 2-ig

Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően szálláshelyet kizárólag személyazonosság igazolására alkalmas okmány bemutatásával tudunk biztosítani.

Szolgáltatás megnevezése

besorolása

Szolgáltatás

díja

2022. június 30-ig

Szolgáltatás

díja

2022. július 1-től

Végtakarítás díja***


2022. június 30-ig

Végtakarítás díja***

2022. július 1-től

ÁFA kulcs

Mókus faház (3 ágyas, kézmosóval) Basic

7 500 Ft/ház/éj

9 0000 Ft/ház/éj

2 000 Ft/ház

2 500 Ft/ház

5%

Nyuszi faház (4 ágyas) Basic

10 000 Ft/ház/éj

12 000 Ft/ház/éj

2 000 Ft/ház

2 500 Ft/ház

5%

Őzike faház (2 ágyas, tusolóval, mosdóval) Standard

6 000 Ft/ház/éj

7 000 Ft/ház/éj

2 500 Ft/ház

3 000 Ft/ház

5%

Róka ház (4 ágyas, tusoló, wc, klíma) Superior

16 000 Ft/ház/éj

19 000 Ft/ház/éj

4 000 Ft/ház

5 000 Ft/ház

5%

Fecske vendégház 2 ágyas szoba (kőház) Wood

8 000 Ft/szoba/éj

9 000 Ft/ház/éj

2 500 Ft/szoba

3 000 Ft/ház

5%

Fecske vendégház 3 ágyas szoba (kőház) Wood

12 000 Ft/szoba/éj

14 000 Ft/ház/éj

2 500 Ft/szoba

3 500 Ft/ház

5%

Fecske vendégház egyben (14 fő, 2 db 3 ágyas, 4 db 2 ágyas szoba - belső)

50 000 Ft/ház/éj

59 000 Ft/ház/éj

10 000 Ft/ház

12 000 Ft/ház

5%

Maros apartman ház (8 fő, 4 szoba, konyha, klíma, tv)

32 000 Ft/ház/éj

38 000 Ft/ház/éj

5 000 Ft/ház

7 000 Ft/ház

5%

Tisza apartman ház (8 fő, 4 szoba, konyha, klíma, tv)

32 000 Ft/ház/éj

38 000 Ft/ház/éj

5 000 Ft/ház

7 000 Ft/ház

5%

Sátorhely (max. 6 fő) (személyi szállásdíj nélkül)

1 000 Ft/éj

1 200 Ft/éj

5%

Lakókocsi, lakóautó (személyi szállásdíj nélkül)

2 000 Ft/éj

2 400 Ft/éj

5%

Felnőtt (18-65 éves korig) személyi szállásdíj sátorozás, lakókocsi esetén

2 000 Ft/fő/éj

2 200 Ft/fő/éj

5%

Kedvezményes (0-18 éves korig és nyugdíjas 65 év felett) személyi szállásdíj sátorozás, lakókocsi esetén

1 600 Ft/fő/éj

1 800 Ft/fő/éj

5%

Elektromos csatlakozás (sátor)

800 Ft/éj

1 200 Ft/éj

27%

Elektromos csatlakozás (lakókocsi)

1 500 Ft/éj

2 100 Ft/éj

27%

Idegenforgalmi adó*

500 Ft**/fő/éj

500 Ft**/fő/éj

      -

Közösségi helyiség – max. 50 főre, szállásdíjat nem tartalmaz (SZJ 70.20, TEÁOR 68.20)

nyitástól 15 óráig

8 000 Ft/alkalom

 megszűnik

27%

Közösségi helyiség – max. 50 főre, szállásdíjat nem tartalmaz (SZJ 70.20, TEÁOR 68.20)

16 órától 02 óráig

16 000 Ft/alkalom

 megszűnik

27%

Közösségi helyiség – max. 50 főre, szállásdíjat nem tartalmaz (SZJ 70.20, TEÁOR 68.20)

26 000 Ft/ alkalom 30 000 Ft/ alkalom 27%

Gépkocsi parkolás a Kemping területén belül

(SZJ 93.05, TEÁOR’08 96.09)

1 000 Ft/éj

1 300 Ft/éj

27%

A szolgáltatási díjak a TEÁOR'08 55.30, SZJ 55.22 besorolás alá tartoznak.

* Az idegenforgalmi adó a mindenkor érvényes önkormányzati rendelet szerint 18 és 70 éves kor között fizetendő. Az adó mértékét SZMJV közgyűlésének hatályos rendelete határozza meg.

A mentességet a vendégnek igazolnia kell. (A veszélyhelyzetre való tekintettel az idegenforgalmi adó fizetését 2020. december 31-ig a kormány felfüggesztette.)

** 2020. évben érvényes adó mértéke.

*** A végtakarítást szállásdíjjal együtt, azonos számlában egyszer kell megfizetni érkezéskor.

**** Teltház esetén értékesíthető.

***** Hosszabb foglalás esetén külön kérésre, a végtakarítás díjért ágyneműt cserélünk:

Egységáraink 2022. június 30-ig:          

Végtakarítás Basic                                                               2 000 Ft/foglalás*****

Végtakarítás Standard, Wood                                              2 500 Ft/foglalás

Végtakarítás Superior                                                           4 000 Ft/foglalás

Végtakarítás Tisza, Maros apartman ház                             5 000 Ft/foglalás

Végtakarítás Fecskeház egyben történő bérlése esetén     10 000 Ft/foglalás


Egységáraink 2022. július 1-től:          

Végtakarítás Basic                                                                2 500 Ft/foglalás*****

Végtakarítás Standard, Wood                                               3 000 Ft/foglalás

Végtakarítás Superior                                                            5 000 Ft/foglalás

Végtakarítás Tisza, Maros apartman ház                              7 000 Ft/foglalás

Végtakarítás Fecskeház egyben történő bérlése esetén      12 000 Ft/foglalás


Kedvezményeink:

Kedvezményes személyi szállásdíj igénybevételére 0-18 év közötti gyermek és nyugdíjas (érvényes magyar nyugdíjas igazolvánnyal vagy 65 év felett) jogosult. A kedvezmény igénybevétele csak a jogosultság igazolását követően lehetséges!

A csoportok részére (15 fő és felett) 10% kedvezményt biztosítunk a szállásdíjakból.

A szálló vendégek a részére a fürdő használat díját (az érkezés napjától a távozás napjáig) a szállásdíj tartalmazza.

Szegedsport.hu | © 2013.
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó: