Sziksósfürdő Strand és Kemping
Aktualitások Elérhetőség Galéria Műszaki leírás Házirend Strand árlista Kemping árlista SZÉP kártya Nyitva tartás Fürdő Kemping Szálláshelyek
Aktualitások
11
júl
2024
Kamionos találkozó a Szikin július 19-20.
Kamionos találkozó a Szikin július 19-20.
2024-júl-11

Kedves Vendégeink!

2024. július 19-én (pénteken) és 20-án (szombaton) a Sziksósfürdő Strand területén kerül megrendezésre a XXXIV. Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozó.
A rendezvény időtartama alatt a strand kizárólag a rendezvényre szóló érvényes belépőjeggyel látogatható.

További információk a Facebook eseménynél és a kamionostalalkozo.hu oldalon.

20
jún
2023
Kutyával a kempingben és a fürdő területén
Kutyával a kempingben és a fürdő területén
2023-jún-20

Tisztelt Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy kutyát a kemping területére bevinni csak pórázon, vagy zárt kennelben lehet, elengedni a létesítmény területén nem szabad!
Kutyát a fürdő területére bevinni tilos, ez alól kivétel az igazoltan segítő kutya, melyet a létesítményben végig pórázon kell tartani, elengedni nem szabad!

Sziksósfürdő Strand és Kemping

Elérhetőség

 6791 Szeged-Kiskundorozsma, Fürdő u. 1.

E-mail:  küldés
Tel.:  recepció: +36 20 335 9180 (nyitvatartási időben)
 titkárság: +36 62 549 972 (nyitvatartási időn kívül)

Szállásfoglalás

Információ és szállásfoglalás: szikiszallas@szegedsport.hu

Nyitvatartási időn kívűl szállásfoglalással kapcsolatos kérdéseiket kizárólag e-mailben tudjuk fogadni.

Sziksósfürdő Strand és Kemping  üzemeltetője:

Szegedi Sport és Fürdők Kft. (6726 Szeged, Temesvári krt. 33.)

A létesítmény Szegedtől 12 km-re a Sziksósfürdői üdülőövezetben található. A fürdő a városból kerékpárral, személygépkocsival és helyi járatú autóbusszal is jól megközelíthető.

Cím: Szeged-Kiskundorozsma
         Fürdő u. 1.
         6791

Területe: 36 hektár
Hrsz.: 5500/1
Zöldterület: 20 hektár
Vízfelület: 14 hektár

Szabadidő eltöltési, szórakozási lehetőségek

A fürdő és kemping területén játszóterek, focipályák, röplabdapályák és lábteniszpályák találhatóak.

A fürdőtavat parkosított terület övezi. A vendégek büfék, sörözők és melegkonyhás vendéglő kínálatából választhatnak. A kijelölt tűzrakó helyeken bográcsozásra és szalonnasütésre is van lehetőség.

A strand melletti külső területen naturista strand és horgásztó is található. A tó körüli erdős terület kiválóan alkalmas sétára, kikapcsolódásra, horgászatra.

A vendégek részére a strand területén kívül 500 férőhelyes parkoló áll rendelkezésre.

A fürdő nagy létszámú rendezvények lebonyolítására is alkalmas.


A fürdőtó jellemzői: 

Mérete: 75x75m
Vízfelület: 5625 m2
Medencetérfogat: 7875 m3
Vízhőfok: 20-28 Celsius fok
Fajlagos terhelhetőség: 5 m2/fő

A  fürdőtó egyidejű terhelhetősége: 1125 fő
A  fürdőtó legnagyobb napi terhelhetősége: 3937 fő

SZIKSÓSFÜRDŐ KEMPING HÁZIREND

A Házirend hatálya:
A Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemeltetésében lévő Sziksósfürdő Kemping (továbbiakban Kemping) vendégei és látogatói a létesítmény területére történő belépéssel elfogadják annak házirendjét, biztonsági szabályait, és tudomásul veszik, hogy azokat kötelesek mindvégig betartani, amíg a létesítmény területén tartózkodnak. Azt a személyt, aki magatartásával a Kemping üzemeltetését, mások testi épségét, egészségét veszélyezteti, a Házirendben foglaltakat, az alapvető egészségügyi, baleset- és tűzvédelmi szabályokat nem tartja be, a Kemping területéről el kell távolítani, és a szolgáltatások további igénybevételéből ki kell zárni. Ehhez szükség esetén hatósági személy közreműködése is igénybe vehető. A Házirendben foglaltak megszegése esetén a Szegedi Sport és Fürdők Kft. semmilyen felelősséget nem vállal, és az okozott kár megtérítése iránti igénnyel léphet fel.

Nyitvatartás:
A Kemping szezonálisan üzemel, április végétől szeptember végéig. A nyitvatartás minden évben a szezon kezdete előtt kerül kihirdetésre.

A bejelentkezés és távozás szabályai:
Érkezéskor minden szálló vendég köteles a recepción bejelentőlapot kitölteni. A jogszabály által előírt adatszolgáltatási/bejelentési kötelezettségnek érvényes, fényképes igazolvány (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány) bemutatásával kell eleget tenni!
Az idegenforgalmi adó alóli mentességet igazolni kell!
A szállást elfoglalni csak a fizetést követően lehet. Ez alól kivételt képez, az ettől eltérő előzetes megállapodás, illetve, ha a vendég a recepció zárást követően érkezik, ekkor következő nap a recepció nyitását követően (7:30 – 10:00 között) rendezni kell a díjat.  A szolgáltatás díját érkezéskor a recepció pénztárában, a megjelölt fizetési módokon, forintban kell megfizetni. Más pénznemben fizetni nem lehet.
A recepció zárását követően érkező vendég érkezéskor köteles bejelentőlapot kitölteni.
A regisztrációt az érkezés napján 10 órától lehet elvégezni. A szállásokat az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és a távozás napján 10:00 óráig kell elhagyni. Aki a távozás napján 10:00 óráig nem hagyja el a szálláshely, valamint a fürdő és kemping területét, fürdőbelépő vásárlására kötelezett, a kifüggesztett Fürdő árlista alapján.
A szolgáltatás igénybevételének megkezdése után a kifizetett díjat nem térítjük vissza!

A Kemping igénybevételének általános szabályai:
A Kempingben csak regisztrált vendégek tartózkodhatnak. A Kempingben megszálló vendég saját vendéget a kifüggesztett árlista szerinti fürdőbelépő megvásárlását követően fogadhat. Az így fogadott vendég a fürdő nyitvatartási ideje alatt tartózkodhat a kempingben, azt követően a létesítmény területét el kell hagynia, vagy szállásdíj megfizetésére kötelezett az árlista szerint.
A kemping szolgáltatásait 18 év alatti vendégek csak felnőtt kísérettel vehetik igénybe. Értük szüleik, illetve kísérőik, csoportvezetőik felelnek. Kérjük a gyermekeket folyamatosan felügyelet alatt tartani!
A szálló vendégek a létesítmény területén üzemelő fürdő szolgáltatásait az érkezés napján, a regisztrációjukat követően vehetik igénybe.
A fürdő csak a nyitvatartási idejében használható. Azon kívül az üzemeltető vízőrzést nem biztosít, ezért a használata tilos! A fürdő igénybevétele csak a kifüggesztett Fürdő Házirend betartásával történhet!
A Kempingben 22:00 és 08:00 óra között – az ott tartózkodók nyugalmának érdekében – kérjük, szíveskedjenek mellőzni a hangoskodást és az egyéb zavaró magatartást!
A Kemping területére bevitt kutyát csak pórázon, zárt kennelben, vagy lakókocsiban lehet tartani! A kutyákat szabadon engedve sétáltatni nem lehet. Kutyát a fürdő területére – az őrkutyás biztonsági szolgálat, illetve a vakvezető kutya kivételével – behozni tilos!

Tilos:
• A szobákban, épületekben található bútorokat, eszközöket másik épületbe, szobába átvinni!
• A Kemping felszereléseit a Kempingből kivinni!
• A faházakban, a szobákban és az épületekben idegen, nem az üzemeltető tulajdonát képező fűtő berendezéseket használni!

A dohányzás és a tűzrakás szabályai:
• Dohányozni csak az arra kijelölt helyen lehet!
• A Kemping területén tüzet rakni kizárólag az arra kijelölt helyen lehet. A tüzet a program befejeztével minden esetben el kell oltani!
A Kemping területén található berendezéseket, eszközöket, épületeket, vizesblokkokat kulturáltan és rendeltetésszerűen lehet használni. Károkozás esetén a vendég kártérítésre kötelezhető.
A Kemping őrzött terület, azonban a sátrakért, lakóautókért, személyautókért, illetve a szálláshelyen hagyott értékekért felelősséget nem vállalunk! A rongálás, vagy a berendezési tárgyak eltulajdonítása kártérítést és/vagy feljelentést von maga után.

Talált tárgyak:
A talált tárgyakat kérjük a Kemping recepción leadni. Az elveszett tárgyak után a recepción lehet érdeklődni.

Baleset:
A Kemping szolgáltatásait, a Házirendjének betartásával, mindenki saját felelősségre veheti igénybe. Az igénybevétel közben bekövetkezett balesetekért, és a nem rendeltetésszerű használatból keletkezett károkért az üzemeltető nem vállal felelősséget.
A Fürdő nyitvatartási idejében a tómedence mellett kijelölt elsősegélynyújtó helyen történik az elsősegély nyújtás, ahol DEFIBRILLÁTOR is rendelkezésre áll. Allergiás roham esetén EPIPEN injekciót az úszómesterektől lehet kérni.

Vásárlók Könyve:
A Vásárlók Könyve a recepciós helyiségben található. A vendég jogosult a szolgáltatás módjára, annak minőségére, vagy a szolgáltatást végzők magatartására vonatkozó észrevételeit szóban vagy írásban megtenni, a Vásárlók Könyvébe bejegyezni, amely bejegyzést a Társaság a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) szabályainak megfelelően kezel. Az Adatvédelmi Tájékoztató elérhető a recepciós helyiségben, valamint a szegedsport.hu/adatvedelmi-tajekoztato oldalon.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. jogosult a szolgáltatások igénybevételének jogosságát ellenőrizni, és a Házirend betartását figyelemmel kísérni, a vendégeket a Házirend betartására felszólítani.
Köszönjük, hogy a szabályok betartásával, a rend, és a tisztaság megőrzésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a Sziksósfürdő Kemping mindenki számára nyugodt és kellemes kikapcsolódást biztosíthasson!

Kellemes pihenést, jó szórakozást kíván a Szegedi Sport és Fürdők Kft.!

SZIKSÓSFÜRDŐ STRAND HÁZIREND

Általános rendelkezések
A Sziksósfürdő Strand (a továbbiakban: fürdő, strand) Házirendjét a Szegedi Sport és Fürdők Kft., mint a fürdő üzemeltetője által elfogadott, valamint az illetékes hatóságok által jóváhagyott fürdő Üzemeltetési Szabályzat, továbbá a mindenkor hatályos magyar jogszabályok, különösen a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló, 78/2008. (IV.03.) sz. Kormányrendelet határozzák meg.  A strand vendégei a belépő (jegy, bérlet stb.) megvásárlásával, a fürdő területére való belépéssel elfogadják annak házirendjét, biztonsági szabályait, és tudomásul veszik, hogy azokat kötelesek mindvégig betartani, amíg a létesítmény területén tartózkodnak. Azt a személyt, aki a fürdő területén tartózkodása jogosságát nem tudja igazolni, vagy magatartásával a strand üzemeltetését, mások testi épségét, egészségét veszélyezteti, a Házirendben foglaltakat, az alapvető egészségügyi, baleset- és tűzvédelmi szabályokat nem tartja be, a fürdő területéről el kell távolítani, és a szolgáltatások további igénybevételéből ki kell zárni. Ehhez szükség esetén hatósági személy közreműködése is igénybe vehető. A Házirendben foglaltak megszegése esetén a Szegedi Sport és Fürdők Kft. semmilyen felelősséget nem vállal, és az okozott kár megtérítése iránti igénnyel léphet fel. A szándékosan vagy gondatlansággal okozott kárért a kár okozója felelős.

Nyitvatartás
A fürdő szezonálisan üzemel. A nyitvatartás minden évben a szezon kezdete előtt kerül kihirdetésre. Az üzemrendtől való eltérésekről hirdetményben tájékoztatjuk vendégeinket.

A Strand igénybevételének általános szabályai
Belépés, távozás:
A strand területén kizárólag érvényes belépőjeggyel vagy bérlettel, területbérletre vonatkozó szerződés alapján, illetve „Kemping tartózkodási kártyával” lehet tartózkodni. Szolgáltatásaink a pénztárban előre megváltott jegy ellenében vehetők igénybe. Az érvényben lévő szolgáltatási díjak a pénztárnál kerülnek kifüggesztésre, valamint a www.szegedsport.hu oldalon is elérhetők. Dolgozóink – utólagos jegyvásárlásra – pénzt nem vehetnek át, értékmegőrzésre nem vállalkozhatnak. A belépő megvásárlását bizonyító nyugtát kérjük a fürdő területén való tartózkodás idején végig megőrizni, mivel szükség esetén ez bizonyítja a létesítményben tartózkodás jogszerűségét. Pénztárnyitás a mindenkori nyitvatartási idő kezdetén történik. A műszakváltás idején a pénztár zárva tart. A pénztár a fürdő zárása előtt 30 perccel zár. A medencéket zárás előtt 15 perccel kérjük elhagyni!

Biztonsági szabályok:
A strand területén a vízőri felügyelet csak a nyitvatartási időben biztosított. A medencékben nyitvatartási időn kívül fürdeni tilos!
A tómedence korlátjáról, a virágtartókról, a lépcsőkről, a stégről a vízbe ugrálni tilos! Ittas állapotban a tómedencében tartózkodni tilos!
A csúszdákat kizárólag a kihelyezett táblák utasításainak megfelelően lehet használni. Kérjük, hogy a létesítmény teljes területén mellőzzék az üvegtárgyak, üvegpoharak használatát, mivel az esetleges törések komoly balesetet okozhatnak! A tómedencében 14 éven aluli gyermek csak úszni tudó felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat. Dohányozni kizárólag az erre kijelölt helyeken szabad; a strand teljes területén tilos a cigarettacsikkek eldobása! Tűzgyújtás kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken engedélyezett! Kutyát a fürdő területére – az őrkutyás biztonsági szolgálat, illetve a vakvezető kutya kivételével – behozni tilos! A létesítmény területén horgászni nem szabad! A strand területén kerülni kell minden olyan tevékenységet, amely a többi fürdővendég nyugalmának, pihenésének megzavarásával járhat!

Higiéniai szabályok:
A fürdő területén a fürdőruha viselése mindenki (a gyerekeknek is) számára kötelező!  A choppermedencét közegészségügyi okokból kizárólag 10 éven aluliak használhatják!  Be nem gyógyult sebbel rendelkező, fertőző vagy undort keltő betegségben szenvedő személyek a tómedencében, illetve a choppermedencében nem tartózkodhatnak! A vizesblokkokban ellentétes nemű, 6 év feletti gyermek nem tartózkodhat!

Talált tárgyak:
A strand területére behozott tárgyakért a Szegedi Sport és Fürdők Kft. nem vállal felelősséget. A talált tárgyakat kérjük az uszodamesternek, vagy a recepción leadni. Az elveszett tárgyak után a recepción lehet érdeklődni.
Behajtás a strand területére:
A strand területére a fürdővendégek gépjárművel parkoló jegy megváltása után hajthatnak be, és a kijelölt parkolóban parkolhatnak. A mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkező vendégek a fürdő erre kijelölt parkolójában díjmentesen parkolhatnak.
A fürdő területére kerékpárt, robogót, elektromos rollert behozni, valamint ott azokkal közlekedni nem szabad; azokat a recepcióval szemben kialakított tároló helyeken kell elhelyezni. Kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek a tisztaságra, használják a kihelyezett szemétgyűjtő edényeket, különös tekintettel a szelektív hulladék tárolókra!

Baleset
 A Strand szolgáltatásait, a Házirendjének betartásával, mindenki saját felelősségre veheti igénybe. Az igénybevétel közben bekövetkezett balesetekért, és a nem rendeltetésszerű használatból keletkezett károkért az üzemeltető nem vállal felelősséget.
Az elsősegély nyújtás a tómedence mellett kijelölt elsősegélynyújtó helyen történik, ahol DEFIBRILLÁTOR is rendelkezésre áll. Allergiás roham esetén EPIPEN injekciót az úszómesterektől lehet kérni.

Vásárlók Könyve
A Vásárlók Könyve a recepciós helyiségben található. A vendég jogosult a szolgáltatás módjára, annak minőségére, vagy a szolgáltatást végzők magatartására vonatkozó észrevételeit szóban vagy írásban megtenni, a Vásárlók Könyvébe bejegyezni, amely bejegyzést a Társaság a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) szabályainak megfelelően kezel. Az Adatvédelmi Tájékoztató elérhető a recepciós helyiségben, valamint a szegedsport.hu/adatvedelmi-tajekoztato weboldalon.
Az üzemeltető jogosult a szolgáltatások igénybevételének jogosságát ellenőrizni, és a Házirend betartását figyelemmel kísérni, a vendégeket a Házirend betartására felszólítani.


Köszönjük, hogy a szabályok betartásával, a rend, és a tisztaság megőrzésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a Sziksósfürdő Strand mindenki számára kellemes kikapcsolódást biztosíthasson!

 Jó szórakozást kíván a Szegedi Sport és Fürdők Kft.!

                                                                                       

ÁRLISTA

Érvényes 2024. június 21-től

A Water Play pálya kizárólag főszezonban üzemel.

Szolgáltatás megnevezése Szolgáltatás díja
            
FÜRDŐBELÉPŐK
Felnőtt belépő 1 700 Ft
Kedvezményes belépő 1 400 Ft
Gyermek belépő (0-4 éves korig) 200 Ft
Délutáni felnőtt belépő 1 500 Ft
Délutáni kedvezményes belépő 1 200 Ft
Belépő fogyatékkal élő személyek és kísérőik részére 900 Ft
Úszójegy 17 órától 1 000 Ft
Belépő csoportok részére 50 főtől,
valamint szervezett iskolai, óvodai csoportok részére
1 200 Ft
     
CSALÁDI BELÉPŐK
Családi belépő (2 felnőtt + 1 gyerek) 4 300 Ft
Családi belépő (1 felnőtt + 2 gyerek) 3 800 Ft
További gyerekjegy családi belépőhöz (4-14 éves korig) 1 300 Ft
Délutáni családi belépő (2 felnőtt + 1 gyerek) 3 600 Ft
Délutáni családi belépő (1 felnőtt + 2 gyerek) 3 400 Ft
További gyerekjegy délutáni családi belépőhöz (4-14 éves korig) 1 000 Ft
       
EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK
Water Play pálya (30 perc) 1 700 Ft/ fő/alkalom
Kabinjegy 1 700 Ft/nap
Gépkocsi parkolás a fürdő területén belül a kijelölt helyen 1 800 Ft/nap
Közösségi helyiség
(max. 50 fő, szállásdíjat, fürdő belépőt nem tartalmaz)
40 000 Ft/alkalom
Sörszett bérlés (asztal+ 2 pad) 3 000 Ft/ szett

A fürdőszolgáltatási díjak a TEÁOR'08 93.29, SZJ 92.72 besorolás alá tartoznak.
Az egyéb szolgáltatások (kabinjegy, gépkocsi parkolás) SZJ 93.05, TEÁOR’08 96.09 besorolás alá tartoznak.
Az ingatlan bérbeadás TEÁOR 68.20, SZJ 70.20, az eszköz bérbeadás a TEÁOR 77.39, SZJ 71.34  besorolás alá tartozik.
A szolgáltatások 27%-os ÁFA kulcs alá tartoznak.

ÉRVÉNYESSÉG

A délutáni belépőjegyek 14 órától válthatóak.

A Water Play pálya használati feltételek külön szabályzatban rögzítettek, kérjük ezek szíves betartását. Az előre megváltott jegyek a 2024. évi szezonban, a pálya működési napjain érvényesek, nem visszaválhatóak. A pálya építéséről és bontásáról információs felületeinken tájékoztatjuk a vendégeket. A jegyeket pályára lépés előtt érvényteleníteni kell!

A jegy- és bérlethasználati szabályok külön ÁSZF-ben kerültek rögzítésre, amely elérhető a jegypénztárban és a www.szegedsport.hu oldalon.

Kérjük, hogy belépőjegyeiket mindaddig szíveskedjenek megőrizni, amíg a létesítmény területén tartózkodnak.
A belépőjegy (illetve bérlet) szolgál annak az igazolására, hogy Önök jogszerűen tartózkodnak a létesítményben és veszik igénybe szolgáltatásainkat.
A belépőjegy/bérlet meglétét munkatársaink jogosultak ellenőrizni, illetve egy esetleges rendkívüli esemény (pl. baleset, személyi sérülés) bekövetkezésekor a biztosító felé történő bejelentéshez mellékelnünk kell azt. Ilyen esetben a belépőjegy/bérlet hiánya azt eredményezi, hogy a biztosító térítést nem nyújt a sérültnek, illetve károsultnak.

Tisztelt Vendégeink!

A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendelet módosításárólszóló 594/2022. (XII. 28.) Korm. rendelet végrehajtásaként 2023. január 9-étől a szállás, vendéglátás és szabadidő alszámlákon (zsebeken) lévő egyenlegek összevonásra kerültek a szállás alszámlán azzal, hogy ettől az időponttól kezdődően a szállás alszámla a SZÉP Kártya egyedüli számlájaként működik tovább.
Minden beérkező SZÉP Kártyás juttatást ettől kezdve ezen a számlán írnak jóvá a szolgáltatók, s erre a számlára irányítják a költésekkel kapcsolatos engedélyezési/authorizációs kéréseket.
Az, hogy milyen szolgáltatást, terméket lehet SZÉP Kártyával vásárolni, nem változik 2023. január 9-e után sem. Továbbra is szállással, vendéglátással és szabadidővel kapcsolatos korábbi szolgáltatások ellenértékének kifizetésére lehet SZÉP Kártyát elfogadni.
Társaságunk továbbra is az alább SZÉP Kártyákat fogadja el: K&H, MKB, OTP, MBH

Létesítményünkben a SZÉP Kártyát az alábbiakban felsorolt szolgáltatásokra tudjuk elfogadni:

Sziki strand
Elfogadható:
- fürdőszolgáltatási díjak (TEÁOR’08 93.29)
Nem fogadható el:
- egyéb szolgáltatások (kabinjegy, gépkocsi parkolás) (TEÁOR’08 96.09)
- ingatlan bérbeadás (TEÁOR 68.20)
- eszköz bérbeadás (TEÁOR 77.39)

Sziki kemping
Elfogadható:
- szolgáltatási díjak (TEÁOR’08 55.30)

Nem fogadható el:
- idegenforgalmi adó
- elektromos csatlakozás
- egyéb szolgáltatások (gépkocsi parkolás) (TEÁOR’08 96.09)
- ingatlan bérbeadás (TEÁOR 68.20)
- eszköz bérbeadás (TEÁOR 77.39)

Létesítményünkben a SZÉP kártyás fizetés OTP terminálon keresztül történik. Kérjük, használat előtt tájékozódjanak az egyenlegükről, a felhasználhatóság idejéről.

A SZÉP kártyával előrefizetésre (előlegfizetésre) Társaságunknál nincs lehetőség.

Sziksósfürdő Strand és Kemping

Sziksósfürdő Strand

előszezon:  2024. május 3 - június 20.

                    hétfő - csütörtök: zárva

                    péntek - vasárnap: 9.00 - 19.00 óráig (jó idő esetén nyitva)

főszezon:   2024. június 21 - augusztus 25.

                    hétfő - vasárnap: 8.00 - 20.00 óráig

utószezon:  2024. augusztus 26 - szeptember 29.

                     hétfő - csütörtök: zárva

                    péntek - vasárnap: 9.00 - 19.00 óráig (jó idő esetén nyitva)

Szervezett csoportok részére elő- fő- és utószezonban előzetes bejelentkezés alapján minden nap lehetőséget biztosítunk a belépésre.

Sziksósfürdő Kemping

A kemping recepció elő- és utószezonban 7.00 - 19.00, főszezonban 7.00 - 22.00 között tart nyitva.

előszezon:   2024. április 26 - június 20.

főszezon:     2024. június 21 - augusztus 25.

utószezon:   2024. augusztus 26 - szeptember 29.

Fürdő

A fürdőegységben egy 75 x 75 méteres fürdőtó üzemel. Altalaja szikes-homokos, partfala három oldalon betonozott – 2 oldalon lépcsősorral – a délnyugati oldalon homokos, enyhe lejtésű, természetes jellegű. A fürdőtó folyamatosan mélyül, legkisebb mélysége – a gyerekpancsolónál 80 cm, legnagyobb mélysége 200 cm. A homokos plázs előtti vízfelület 120 cm vízmélységnél úszókötéllel elkerített. A megfelelő vízminőséget folyamatos friss víz bevitel biztosítja.

A fürdő története

A helyi lakosság a szikes tavat már a régmúlt időkben is használta. A város lakossága a XIX. század 70-es, 80-as éveiben fedezte fel, és saját, vagy bérkocsin jutott ki a városból a természetes környezetbe.

A területen található széksót a korábbi időkben edények, evőeszközök tisztítására használták, ennek söprését régen a község bérbe adta. Már 1807-ből vannak adatok a széksós fürdő gyógyhatásáról. A tó környékét 1861-ben erdősítették, az 1870-es években már kutat fúrtak. 1871-ben 12 szobás vendéglő épült.

A vízben klór, nátrium és kötött széndioxid mutatható ki. Bár a tó vize nincs gyógyvízzé nyilvánítva, a szakemberek körében elfogadott a gyógyító hatás, mely különösen a reumatikus panaszok esetén hatásos.

A fürdőtó intenzívebb használata az 1970-es évektől számítható. A létesítményt 1973-ban vette át a Szegedi Vízművek és Fürdők a megyei vízműtől, a nagyobb szabású építkezések ekkor indultak. Egy ideig a nagy kiterjedésű földpartú tó 2/3-ad részét nádas borította, a vízpótlást a turistaszállóhoz közeli kútból biztosították.

A vállalat ekkor kezdte meg a fürdő kiépítését. Ekkor fúrták meg a fürdőt jelenleg is tápláló két kutat és építették meg a szikes-fövenyes aljzatú, beton támfallal határolt, 75x75 m-es tómedencét. 1974-ben került sor az öltözők és a kerítés megépítésére, majd 1975-ben a vendéglátóegység következett. Ezt követte a sátorhelyek, a szociális blokkok, a gyermekmedencék, büfék kialakítása, melynek során lassan kialakult a Sziksósfürdő mai arculata.

A strandfürdővel közös területen 700 fős kemping várja megfelelő kiszolgáló létesítményekkel a sátorral, lakókocsival érkezőket.

Különböző komfortfokozatú, kempingépületekben 100 fő részére tudunk egyidejűleg szállást biztosítani.

A kempingvendégek a területen lévő fürdőtavat, közös hideg-meleg vizes zuhanyzókat használhatnak.

Nagyobb társaságok, csoportok rendezvényeihez 50 fős rendezvényterem bérelhető.

Kutyát a kemping területére bevinni, csak pórázon, vagy zárt kennelben lehet, elengedni a létesítmény területén nem szabad!

Szálláshelyet jogszabályi előírásoknak megfelelően csak személyazonosság igazolására alkalmas fényképes okmány bemutatásával tudunk biztosítani.

Szállásfoglalás:

szikiszallas@szegedsport.hu

Nyusziház (faház)

4 db négyágyas faház. Tisztálkodási lehetőség a kemping közös fürdőblokkjában. A faházakban hűtőszekrény található. 

Őzikeház (faház)

10 db kétágyas faház. A faházakban hűtőszekrény,  mosdó és zuhanyzó található.

Mókusház (faház)

10 db háromágyas faház. A faházakban hűtőszekrény és  mosdó található. Tisztálkodási lehetőség a kemping közös fürdőblokkjában. 

Rókaház (faház)

1 db 4 ágyas faház. A faházban felszerelt konyha, étkező, TV, klíma, tusoló található, WC a kemping közös blokkjában.

Fecskeház (kőház)

4 db kétágyas szoba és 2 db háromágyas szoba. A szobák külön-külön zárhatók, közös előtérrel rendelkeznek. Tisztálkodási lehetőség a kemping közös fürdőblokkjában. Minden szobában hűtő található. 

Maros üdülőház (kőház)

4 db kétágyas szoba, nagy, közös előtér, közös felszerelt konyha, hűtő, 2 db közös zuhanyzó, közös WC, TV, klíma, tujákkal körbevett kert, zárt gépkocsi tárolási és bográcsozási lehetőség. Elsősorban csoportoknak és baráti társaságoknak ajánljuk.

Tisza üdülőház (kőház)

4 db kétágyas szoba, nagy, közös előtér, közös felszerelt konyha, hűtő, 2 db közös zuhanyzó, közös WC, TV, klíma, tujákkal körbevett kert, zárt gépkocsi tárolási és bográcsozási lehetőség. Elsősorban csoportoknak és baráti társaságoknak ajánljuk.

Rendezvény terem (közösségi terem)

50 fő befogadására alkalmas. 30 fős fedett terasz, sütögető, bográcsozó hely hideg, meleg vizes mosogató, a strandtól elzártan, 10 m-re a tómedencétől helyezkedik el. Családi, baráti céges rendezvényekre alkalmas.

Térkép

Nagyobb felbontásért kattintson a képre

Sziksósfürdő Kemping szolgáltatási díjak

2024. április 1-től október 31-ig

Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően szálláshelyet kizárólag személyazonosság igazolására alkalmas fényképes okmány bemutatásával tudunk biztosítani.

Szolgáltatás megnevezése

besorolása

Szolgáltatás

díja

Végtakarítás díja***

ÁFA kulcs

Mókus faház (3 ágyas, mosdóval)

10 800 Ft/ház/éj 3 400 Ft/ház

5%

Nyuszi faház (4 ágyas)

14 400 Ft/ház/éj 3 400 Ft/ház

5%

Őzike faház (2 ágyas, tusolóval, mosdóval)

8 400 Ft/ház/éj 4 000 Ft/ház

5%

Róka ház (4 ágyas, tusoló, klíma)

22 800 Ft/ház/éj 6 800 Ft/ház

5%

Fecske vendégház (2 ágyas)

10 800 Ft/ház/éj 4 000 Ft/szoba

5%

Fecske vendégház 3 ágyas szoba (kőház)

16 800 Ft/ház/éj 4 800 Ft/szoba

5%

Fecske vendégház egyben (14 fő, 2 db 3 ágyas, 4 db 2 ágyas szoba)

70 000 Ft/ház/éj 16 000 Ft/ház

5%

Maros apartman ház (8 fő, 4 szoba, konyha, klíma, tv)

45 600 Ft/ház/éj 9 800 Ft/ház

5%

Tisza apartman ház (8 fő, 4 szoba, konyha, klíma, tv)

45 600 Ft/ház/éj 8 400 Ft/ház

5%

Sátorhely (max. 6 fő) (személyi szállásdíj nélkül)

1 400 Ft/éj

5%

Lakókocsi, lakóautó (személyi szállásdíj nélkül)

2 800 Ft/éj

5%

Felnőtt (18-65 éves korig) személyi szállásdíj sátorozás, lakókocsi esetén

2 700 Ft/fő/éj

5%

Kedvezményes (0-18 éves korig és nyugdíjas 65 év felett) személyi szállásdíj sátorozás, lakókocsi esetén

2 100 Ft/fő/éj

5%

Elektromos csatlakozás (sátor)

1 800 Ft/éj

27%

Elektromos csatlakozás (lakókocsi)

3 400 Ft/éj

27%

Idegenforgalmi adó*

500 Ft**/fő/éj

      -

Közösségi helyiség – max. 50 főre
szállásdíjat, fürdő belépőt nem tartalmaz
(SZJ 70.20, TEÁOR 68.20)

40 000 Ft/ alkalom 27%

Gépkocsi parkolás a Kemping területén belül(SZJ 93.05, TEÁOR’08 96.09)

1 800 Ft/éj

27%

Sörpad bérlése (1 asztal+2 pad) 3 000 Ft/szett/nap 27%

A szolgáltatási díjak a TEÁOR'08 55.30, SZJ 55.22 besorolás alá tartoznak.

* Az idegenforgalmi adó a mindenkor érvényes önkormányzati rendelet szerint 18 és 70 éves kor között fizetendő. Az adó mértékét SZMJV közgyűlésének hatályos rendelete határozza meg. A mentességet a vendégnek igazolnia kell.

** 2024. évben érvényes adó mértéke.

*** A végtakarítást szállásdíjjal együtt, azonos számlában egyszer kell megfizetni érkezéskor.

Hosszab távú szállás bérlés esetén ágyneműhuzat csere, illetve takarítás kéhető a végtakarítási díj összegével megegyező térítési díj ellenében.

Kedvezményeink:

Kedvezményes személyi szállásdíj igénybevételére 0-18 év közötti gyermek és nyugdíjas (érvényes magyar nyugdíjas igazolvánnyal vagy 65 év felett) jogosult. A kedvezmény igénybevétele csak a jogosultság igazolását követően lehetséges!

A csoportok részére (15 fő és felett) 10% kedvezményt biztosítunk a szállásdíjakból.

Szegedsport.hu | © 2013.
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó: