Anna Fürdő
Aktualitások Elérhetőség Galéria Műszaki leírás Házirend Árlista SZÉP kártya Munkatársak Pályabeosztás Nyitva tartás Minőségpolitika
Aktualitások
17
jan
2022
Medencefürdő akció az Anna Fürdőben jan.17-től
Medencefürdő akció az Anna Fürdőben jan.17-től
2022-jan-17

Medencefürdő kezelés - akár 1 forintért. Január 17-től beváltott vényre írt medencefürdő kezelésekre az alábbi kedvezményeket biztosítjuk az Anna Fürdő Gyógyászatán:

Amennyiben önnek 2, 3 vagy 4 kezelésből álló balneoterápiás kezelést írt fel kezelőorvosa, amelyből az egyik kezelés a 01- medencefürdő, és kezeléseit egy napon veszi igénybe, úgy a medencefürdő ára az alábbiak szerint alakul:

 • 2 kezeléses csomag esetén 500 forint/alkalom
 • 3 kezeléses csomag esetén 200 forint/alkalom
 • 4 kezeléses csomag esetén 1 forint/alkalom

Amennyiben nem egyszerre veszi fel a kezeléseket, akkor a medencefürdőt teljes áron kell kifizetni.
Az akcióba bevont kúrák esetén egyszerre maximum 5 alkalom foglalható le. 
A medencefürdőn kívüli kezelések árából a 10 % kedvezmény továbbra is igénybe vehető, ha egyben vásárol 5 alkalmat.
Az akció kezdete előtt megnyitott kúrák nem vonhatóak be az akcióba.
Amennyiben a beteg akár orvosi igazolással, akár saját döntése alapján valamely kezelés további igénybevételét felfüggeszti, akkor a következő foglalástól a maradék kezelésszámnak megfelelő magasabb áron tudja a medencefürdőt igénybe venni.
Az akciós medencefürdő ár további kedvezménnyel nem összevonható.
Az akció 2022.január 17-től visszavonásig, vagy 2022. december 31-ig érvényes.

24
okt
2021
Novembertől szerdánként is várunk éjszakai fürdőzésre
Novembertől szerdánként is várunk éjszakai fürdőzésre
2021-okt-24

Az Anna Fürdő éjszakai fürdőzése eredményesen indult újra, így novembertől immár hetente 2 nap is elérhető lesz vendégeink számára az esti lazítás.

Novembertől az éjszakai fürdőzés időpontjai:

szerda: 20.00-24.00

péntek: 20.00-24.00

23
szep
2021
Október 1-től tovább bővül az Anna Fürdő nyitvatartása
Október 1-től tovább bővül az Anna Fürdő nyitvatartása
2021-szep-23

Jövő héten péntektől ismét elérhető lesz hétköznap is a wellness részleg, illetve visszatér az éjszakai fürdőzés is.

Október 1-től az alábbi változások lépnek életbe az Anna Fürdőben:

 • Hétköznapokon 7.00-12.00 között a termál részleg lesz elérhető a gyógyászati bejáraton keresztül, 800 Ft-os úszójeggyel
 • Hétköznap 12.00-19.00 között a teljes fürdő - wellness és termál részleg - látogatható a főbejáraton történő belépéssel, árlista szerint.
 • Október 1-jén és innentől minden pénteken éjszakai fürdőzés 20.00-24.00 között.

Anna Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő

 Elérhetőség

 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 24.

Gyógyászat és ideiglenes fürdőpénztár: +36 62 553 333 - 3-as mellék

 • Bejelentkezés és további információ gyógyászati kezelésekhez kapcsolódóan hétköznapokon 8-18 óra között: + 36 62 553 333/3-as mellékű vezetékes számon.

Fürdő főpénztár: +36 62 553 330 (szombaton és vasárnap nyitvatartási időben, hétköznap a gyógyászat nyitvatartási idejében kérjük, hívja a gyógyászati recepciót fürdőhöz kapcsolódó kérdés esetén)

E-mail: küldés

Az Anna Fürdő termál szárnya

A több mint 100 éves Anna Fürdő csodálatosan felújított műemléképületében kapott helyet a termál-, illetve a wellnessfürdő. A Két fürdő az épület két külön szárnyába tagolódik, szolgáltatásaik elkülönülnek, azért szolgáltatásaikat is igény szerint külön-külön, vagy – kombinált belépőjeggyel – egyben lehet igénybe venni. A két szárny körülölel egy belső udvart, ahol jó idő esetén lehet napozni vagy a büfé szolgáltatásait élvezni.

A megújult Anna Fürdő jobb szárnyában kapott helyet a termál részleg. Ez a szárny elsősorban a családok, baráti társaságok pihenését szolgálja. Gyógymedencéjében az Anna-kút elismert gyógyvize segít regenerálódni a megfelelő javallatok esetén, vagy egyszerűen csak kikapcsolódni. A gyógymedence mellett még számos élményelemekkel gazdagított medence, ill. gyermekmedence és úszómedence, továbbá szauna is a vendégek rendelkezésére áll.

Wellnessfürdő

A több mint 100 éves Anna Fürdő csodálatosan felújított műemléképületében kapott helyet a termál-, illetve a wellnessfürdő. A Két fürdő az épület két külön szárnyába tagolódik, szolgáltatásaik elkülönülnek, így azokat igény szerint külön-külön, vagy – kombinált belépőjeggyel – egyben lehet igénybe venni. A két szárny körülölel egy belső udvart, ahol jó idő esetén lehet napozni vagy a büfé szolgáltatásait élvezni.

A fürdőépület bal szárnyában – az egykori női szárnyban - helyezkedik el a wellnessfürdő. Egy belépő megváltásával az alábbi szolgáltatásokat vehetjük igénybe:

 • aromakabin
 • gőzkabin
 • élményzuhany
 • finn szauna
 • infraszauna
 • bioszauna

És az alábbi medencék állnak rendelkezésre:

 • nagy élménymedence
 • merülő medencék
 • pezsgőágy medence
 • kis pezsgomedence

  Megnevezés            Jelleg           Vízfelszín  Vízhőfok   

Gyógymedence

Gyógymed.

50

37

Úszómedence

Uszoda

98

29

Élménymedence

Pezsgő

20,6

32

Pezsgőfürdő medence

Pezsgő

7

34

Gyermek medence

Gyermek

medence

14,4

32

Nagy élmény medence

Pezsgő

60

34

Pezsgőágy med.

Pezsgő

28,3

36

Kis pezsgő med.

pezsgő

7

38

Merülő medence I.

Merülő

8,5

15

Merülő medence II.

Merülő

7,5

10

Súlyfürdő

Gyógy

8,1

37

Mindemellett extra költségért igénybe vehető még álló szolárium is.

Anna Gyógy- Termál és Élményfürdő gyógyászati részleg szolgáltatásai

Az Anna Fürdő természetes gyógykincse az Anna víz, mely külső felhasználásra mozgásszervi betegségek, bőrbetegségek kezelésére, belsőleg légzőszervi betegségek gyógyítására, ivókúraként idült emésztőszervi problémák kiegészítő kezelésére alkalmas.

A felújítással egyidejűleg a fürdőépület mellé egy modern, háromszintes gyógyászai központ is épült, mely a mai igényeknek megfelelő fizioterápiás ellátást nyújt.

Kialakításra került egy 12 ágyas betegszoba, melyben azokat látjuk el, akik a komplex fürdőgyógyászati ellátásban vesznek részt.

Ez az ellátási forma azoknak előnyös, akik sérülések, műtétek illetve krónikus mozgásszervi betegségük folytán komplex, kúraszerű rehabilitációra szorulnak. A páciensek napi négy óra benntartózkodási idő alatt orvosi ellenőrzés mellett négyféle kezelésben részesülnek három héten keresztül.

A betegek szakorvosi javaslatra, beutalóval vehetik igénybe a gyógyászati részleg kezeléseit. A gyógyfürdő szolgáltatások 85%-át a társadalombiztosítás támogatja, a nem finanszírozott rész a kifüggesztett árlista alapján fizetendő. A szárazföldi gyógytorna és az elektroterápiás kezelések teljes támogatást élveznek, így vendégeink számára ingyenesek.

Azok a kivizsgált páciensek, akik nem rendelkeznek beutalóval (vagy külföldi állampolgárok) önköltséges úton vehetik igénybe a gyógyászati részleg ellátásait.

Gyógyászati részlegünk személyzete

Az Anna Fürdő fizio- és balneoterápiás részlegén 2 fő reumatológus és fizioterápiás szakorvos, 1 fő rehabilitációs szakorvos valamint gyógytornászok, gyógymasszőrök, balneo- és fizioterápiás asszisztensek segítik betegeinket a gyógyulásban.

Szakrendelések: reumatológia és mozgásszervi rehabilitáció

A betegek fogadása előzetes időpont egyeztetés után történik.

Igénybe vehető gyógykezelések:

Medencefürdő kezelés

Az elmúlt 70 év már bizonyította az Anna gyógyvíz fürdőkúrában való alkalmazásának hatékonyságát. A fürdőkúra abban az esetben csökkenti a beteg panaszait és akkor érhető el tartós javulás, ha azt rendszeresen, minimum hetente két alkalommal igénybe veszi.
Ajánlott kezelési idő a beteg tűrőképességétől függően alkalmanként 20-40 perc.

A kezelések felvételének ideje hétfőtől-péntekig 06.00-19.00-ig, szombat-vasárnap 06.00-20.00-ig.

Ünnepnap a medencefürdő kezelés nem vehető igénybe.

Iszapkezelés

Az iszapok gyógyító hatása mát több ezer éve ismert és alkalmazott. Gyógyfürdőnkben tőzegelt hévízi gyógyiszappal hajtjuk végre a kezeléseket.
Az iszap átmelegíti a test szöveteit, hatása főleg a bőrben, a bőr alatti szövetekben érvényesül, ahol vérbőséget okoz. A meleg fájdalomcsillapító, görcsoldó, helyi anyagcserét fokozó hatású.
Az iszapban lévő kémiai anyagok felszívódnak a szervezetbe és ingerlik a bőrt. A biológiai hatás abban jelentkezik, hogy a kezelések befolyásolják a vegetatív idegrendszert, az immunrendszert és a szervezet hormonműködését.
Mozgásszervi betegségek, reumás megbetegedések, izomgörcsök, izomfájdalmak esetén javallott az alkalmazása. Törések, rándulások, ficamok utókezelésére szintén jó hatású.
Szív- és érrendszeri betegségek, heveny gyulladásos ízületi elváltozások, lázas állapot, terhesség, rosszindulatú daganat, a szervezet legyengült állapota vagy a bőrön található sérülések esetén ellenjavallott az alkalmazása.

Súlyfürdő kezelés

A súlyfürdő felfedezése egy magyar reumatológus Moll Károly nevéhez fűződik. Fürdőnkben a kezelés Anna vízzel feltöltött medencében 10-20 perc közötti időtartamban történik.
Függőleges testhelyzetben vízben történő felfüggesztést alkalmazunk, amelyhez a kezelt egyén súlyát ill. további súlyokat használunk.
A kezelés célja: az izmok feszülésének csökkentése, a gerincet, csípőt és térdízületet alkotó ízületi felszínek enyhe széthúzása, a mozgásterjedelem növelése és a fájdalom csökkentése.

Szénsavfürdő kezelés

Gyógyászati részlegünkön mesterségesen létrehozott szénsavfürdő kezelést alkalmazunk kádfürdő formájában. Testhőmérsékletű vízbe szénsavat vezetünk, melynek következtében a vízben ill. a bőrfelületen szénsavbuborékok jelennek meg.
A 15-20 percig tartó kezelés során a szénsav egyrészt a bőrön keresztül oldat formájában, másrészt belégzés során jut a szervezetbe és fejti ki gyógyító hatását.
A kezelés elsődleges célja a végtagokon a keringés javítása. Gyógyászatunkon az érszűkületes betegek számára olyan kezelési programot kínálunk, amely tartalmazza a szénsavfürdőt, és a keringésjavító gyógytornát. A két kezeléssel együttesen igen jó eredményt érünk el érszűkületes betegeknél.

Orvosi gyógymasszázs

A masszázs a legrégibb gyógymódok közé tartozik, elsődleges célja a vérellátás javítása, a bőr, a bőr alatti kötőszövet és az izomzat anyagcseréjének növelése, az izmok feszülésének befolyásolása.
A masszázsok egyik csoportját a klasszikus svéd masszázs alkotja, melynek fogásait a leggyakrabban alkalmazzák a gyógyászatban. A másik nagy csoportot a különböző reflex-masszázs formák képezik. Ennek fő hatása a szervezet reflexes működéseinek áthangolásában jelentkezik. A közelmúltban bebizonyosodott, hogy a nyirok rendszer keringési zavarának rendezésére igen jó hatású az ún. nyirokmasszázs. Gyógyászati részlegünkön orvosi javaslatra mindhárom típusú masszázskezelést igénybe lehet venni.
A svédmasszázs orvosi beutalóval 15-18 perces kezelési időben történik. A reflex-masszázsok kezelési ideje a beteg reakciójától függően 10-30 perc, a nyirokmasszázsé 60 perc, melyet kizárólag kivizsgált, orvosi javaslatra érkező betegeknek végzünk.

Víz alatti sugármasszázs

A víz alatti sugármasszázst testhőmérsékletű vízben, gyógyászati kádban végezzük. A 15-20 percig tartó kezelés nagynyomású vízsugárral történik azokon a testtájakon amelyek fájdalmasak és masszázzsal lazíthatók. A kezelés kellemes, mert a víz tompítja, gyengíti a mechanikai hatást. Célja a keringés fokozása, a feszülő, fájdalmas izomzat lazítása.

Termál kádfürdő

A kezelés Anna vízzel feltöltött gyógyászai kádban történik. Hatása ugyanaz, mint a termál medencefürdő esetén.

Gyógytorna kezelések:

A szárazföldön vagy vízben végzett gyógytorna kezelések olyan speciális mozgásterápiás eljárásokat tartalmaznak, amelyek célja a mozgásterjedelem, az izomerő növelése, a mozgáskor jelentkező fájdalom csökkentése, a mozgáskoordináció javítása, a keringés javítása és a terhelhetőség növelése.

 • víz alatti csoportos, és egyéni gyógytorna

25 perces kezelési időben, a diagnózisnak megfelelő beosztással, gyógytornász vezetésével történik.
A víz felhajtóereje csökkenti a testsúlyt, könnyíti a víz felszíne felé irányuló mozgásokat. A víz alatti torna minden olyan esetben előnyös, amikor a cél a terhelés csökkentése, miközben minden irányba szabadon mozoghatunk.
A víz megtámasztja a testet, így megvéd az egyensúlyvesztés okozta sérülésektől. A víz alatti tornát kiemelten ajánljuk azoknak, akik sérülések, műtétek következtében csak bottal, mankóval járhatnak, mert a vízben hamar el lehet kezdeni a segédeszköz nélküli járást.
A hidrosztatikai nyomás összenyomja a bőrt és az ereket, javítja a visszerekből a vér visszaáramlását, csökkenti a végtagok duzzanatát.
A mozgás csökkenti az izomfeszülést és a vele járó fájdalmat. A víz alatti torna során különböző eszközöket használunk, amelyek segítik a felfekvést, könnyítik, vagy nehezítik a gyakorlatok kivitelezését.

 • szárazföldi egyénre szabott, és csoportos gyógytorna

A szárazföldi torna célja a mozgásfunkciók, a mozgásterjedelem, az izomerő és a mozgáskoordináció javítása. A szárazföldi torna során a kezelt egyén állapotának felmérését és a kezelés céljának meghatározását követően egyénre szabott kezelés történik.
30 perces időpont beosztással egyéni és csoportos gyógytornára van lehetőség.

 • speciális módszerekkel történő gyógytorna kezelések

Speciális kezelésként alkalmazunk McKenzie módszert, Schrott Módszert és speciális manuálterápiás eljárásokat.

Elektroterápia (négyrekeszes galvánkád kezelés, elektromos kádfürdő)

Az elektroterápiás kezelések célja a keringés javítása, az izomerő megtartása, az izmok erősítése és a fájdalom csillapítása.
Az ultrahang kezelés során a meleg és a belső mikromasszázs hatása együttesen érvényesül, mely lazítja a szöveteket, csökkenti a feszülést és a fájdalmat.
Gyógyászatunkon korszerű, számítógép által vezérelt elektroterápiás eszközök működnek. Galván, diadinamikus, interferencia, Tens, és izomstimuláló kezeléseket tudunk végezni. Lehetőség van elektrodiagnosztikára és egyéni terápiás csomag összeállítására is.
A négyrekeszes galvánkád kezelés során a kéz és alkar, illetve a láb és a lábszár kezelése történik. Az elektromos kádfürdő során a teljes test elektromos kezelése valósul meg. Mindkét kezelési forma célja a keringés javítása, a fájdalom csillapítása. Gyógyszer oldatot tartalmazó víz alkalmazásával a gyógyszert elektromos áram segítségével juttathatjuk a szervezetbe.

Kéz és lábörvény fürdő kezelés

A víz nyomása, áramlása segítségével történik a kéz és láb hidromasszázs kezelése. Célja a keringés javítása.

Négyrekeszes váltósugaras kádkezelé

A Kneipp fürdőhöz hasonló, négyrekeszes váltósugaras kezelés során változik a vízsugár hőmérséklete; a masszírozó hatás és a hőhatás együttesen érvényesül. Kimondottan jó keringés fokozó hatású.

Speciális mozgásprogramok: Intim torna, callanetics

Ezek a mozgásprogramok elsősorban az egészség megőrzését szolgálják. Mindkettő önköltséges, időtartamuk 60 perc.
A női intim torna célja a medencefenék izmainak erősítése. Ajánljuk egyrészt azoknak a hölgyeknek, akik szülés után szeretnék korábbi izomtónusukat mihamarabb visszanyerni, másrészt azoknak akik a meggyengült izomzattal együtt járó vizelettartási és szexuális problémákkal küzdenek.
A callanetics célja, az egészséges testtartásért felelős izmok (hasizmok, csípő körüli izmok, combizmok, hátizmok) erősítése. A torna során lassan, fokozatosan kísérő zene felhasználásával kisebb csoportokban történik a foglalkozás.

Gyakorlati tájékoztató kezelésre érkező betegeink részére

A vendégek kezelése előjegyzési rendszerben történik. A kikért kezelési időpontokat elővételben a pénztárban kell fizetni. Kezelésre érkezéskor a recepciónál a kezelőlapot le kell pecsételtetni (a pénztárblokkot kérjük minden alkalommal hozzák magukkal), és ezt követően lehet a kezelőnél jelentkezni.

A recepción a kezelőlappal, beutalóval a megadott kezelési időpont előtt minimum 15 perccel kell jelentkezni. Ezt követően van lehetőség az átöltözésre.

Masszázs és gyógytorna kezelésekre saját nagyméretű lepedőt, fürdőlepedőt hozzanak, de lehetőség van papírlepedő vásárlására is.

A biztonságos közlekedés érdekében a fürdő egész területén papucs használata kötelező!

Felhívjuk betegeink szíves figyelmét, hogy a kezeléseket a felírás dátumától számított harminc napon belül meg kell kezdeni és a megkezdett kezeléseket nyolc héten (56 napon) belül be kell fejezni. Amennyiben ez nem lehetséges, a kezelőlap meghosszabbítása a felíró orvostól kérhető.

Ha a kezelésen nem tud megjelenni, akkor a megadott időpont előtt két munkanappal, kérjük mondja le időpontját!

Amennyiben önhibáján kívül (betegség) nem tud a kezelésen részt venni, akkor igazolását a recepción mutassa be.

Ha a kezelésen nem jelenik meg, és igazolást nem mutat be, az elmaradt kezelésre újabb időpontot csak az elővételi díj ismételt befizetésével biztosítunk.

Szeretettel várjuk gyógyulni, pihenni vágyó vendégeinket az Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdőben!

Cím: 6720, Szeged Tisza Lajos krt. 24.

HÁZIREND - Anna Fürdő

Üzemeltető: Szegedi Sport és Fürdők Kft.

Cím: 6726 Szeged, Temesvári krt. 33.(Telefonszám: 62/549-970)

Felügyeleti szerv: SZMJPH (6720 Szeged, Széchenyi tér 11.)

-----------------------------------

A fürdőlátogatás szabályai – módosított házirend - a Szegedi Sport és Fürdők Kft.  Anna Gyógy- Termál- és Élményfürdőjében a COVID-19 járványügyi készültség időszakában

Jelen házirend célja a biztonságos fürdőlátogatás, a fertőzések megelőzésének biztosítása.

1. Közvetlen cseppfertőzés megelőzése érdekében elrendeljük, hogy:

1.1.   Kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy dolgozhat, illetve fürdőzhet az Anna Fürdő egész területén.

1.1.1.    A személyzet és a vendégek fizikailag közeli kapcsolatba kerülhetnek, ezért a Gyógyászat helyiségeiben jelenlévőknek az arcot és orrát eltakaró szájmaszk használata kötelező.

1.1.2.    A Gyógyászati Részlegbe érkezéskor koronavírus fertőzésre vonatkozó kérdőívet tölt ki minden személy, és érintésmentes lázmérés történik.

1.1.3.    Belépéskor az alkoholos kézfertőtlenítés mindenki számára kötelező.
Erre az épület több pontján és a mosdóhelyiségekben elhelyezett alkoholos kézfertőtlenítő-adagolók szolgálnak.

1.1.4.    Törekedni kell sorban álláskor, várakozáskor, a gyógykezelések során a 1,5-2 m-es távolság megtartására.

1.1.5.    Az üdvözlés során kézfogást, ölelést kerülni kell, köhögés, tüsszentés könyökhajlatba, zsebkendőbe történjék! Kerülni kell a szem, száj, orr érintését!

1.1.6.     A medencetérben nem életszerű a maszk viselése. Fürdőszolgáltatás (medencehasználat, iszapkezelés, masszázs, súlyfürdő-kezelés, szénsavas kádfürdő, vízsugár-masszázs) igénybevétele előtt kötelező a szappanos zuhanyozás. Medence használata után szintén javasolt az utófürdő.

1.1.7.    A medencékben az egyidejű terhelés túllépése megakadályozása érdekében az úszómesterek korlátozhatják az azonos időben fürdőzők létszámát.

1.1.8.    Rendszeres szellőztetést, illetve a légtechnikai berendezések szakszerű üzemeltetését rendszeres karbantartással, fertőtlenítéssel.

2.    A felületek érintése útján terjedő fertőzés megelőzése érdekében:

2.1.     Rendszeres felületfertőtlenítés történik a gyakran érintett felületeken, mint korlátok, kilincsek, karfák, ülőbútorok, kapaszkodók, liftgombok, villanykapcsolók, pultok felszíne, masszázs- és vizsgálóágyak, számítógép klaviatúra, telefonok, padlózat.

2.2.     A pénztárban a bankkártyás vagy egészségpénztári kártyás fizetés lehetőségét előnyben részesítjük.

3.    A fürdővíz minőségének biztosítása érdekében:

3.1.    A koronavírus (SARS-CoV-2) fürdővízzel való terjedés kockázata rendkívül csekély.
A vírus burkát az oxidáló szerek (klór, alkohol, hidrogén-peroxid) megfelelő behatási idő után károsítják, így a vírust elpusztítják. A hatályos jogszabályi és műszaki előírások betartása, a járványügyi helyzetben szükséges kiegészítő technológiai eljárások alkalmazása (mikrobiológiai ellenőrzés, fertőtlenítő szerek használata, pótvíz szakszerű adagolása) ezt célozza.

3.2. Fürdőző higiéné betartása az 1.1.6. pontban foglaltak mellett:

3.2.1.  A medencében élelmiszer, ital fogyasztása tilos!

3.2.2. A medencét csak megfelelő fürdési célú ruházatban lehet használni.

3.2.3. Nem szobatiszta kisgyermek csak úszópelenkában tartózkodhat a medencében.

3.2.4. Gyermek- és pancsoló medencében felnőtt nem tartózkodhat.

3.2.5. A gyógyvizes medencéket 14 év alattiak csak orvosi utasításra vehetik igénybe.

Készült a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. június 18-án kiadott útmutatója alapján.

Jogszabályi háttér:
•    A sars-cov-2 koronavírus elleni védekezés lehetőségei a mesterségesen szellőztetett épületekben – elérhető: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/647-a-sars-cov-2-koronavirus-elleni-vedekezes-lehetosegei-a-mestersegesen-szelloztetett-epuletekben
•    Ajánlás használaton kívül helyezett épületek vízrendszerének újbóli üzembe helyezésére – elérhető: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/662-ajanlas-hasznalaton-kivul-helyezett-epuletek-vizrendszerenek-ujboli-uzembe-helyezesere
•    Fürdőzzön biztonságosan! A COVID-19 járvány ideje alatt is – elérhető: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/637-furdozzon-biztonsagosan-a-covid-19-jarvany-ideje-alatt-is
•    Legionella fertőzés kockázata a járványhelyzet alatt hosszabb ideig nem használt épületekben – elérhető: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/635-legionella-fertozes-kockazata-a-jarvanyhelyzet-alatt-hosszabb-ideig-nem-hasznalt-epuletekben
•    37/1996. (X.18.) NM rendelet a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről
•    121/1996. (VII. 24.) Korm. rendelet a közfürdők létesítéséről és működéséről
•    2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

Szeged, 2020. július 20.

-----------------------------------

A fürdő egyidejű befogadóképessége: 240 fő.

Az üzemrendtől való eltérésekről hirdetményekben tájékoztatjuk vendégeinket. Az érvényben lévő szolgáltatási árak a pénztárnál vannak kifüggesztve.

Panaszkönyv a fürdő előterében került elhelyezésre.

A házirend minden dolgozóra, fürdőző vendégre, a fürdő területére, belépőkre, a fürdőben tartózkodókra egyaránt kötelező.

HÁZIREND

1. A fürdőben a mindenkori megállapított nyitva tartási időben lehet tartózkodni és fürödni. Ettől eltérő utasítást csak az igazgató engedélyezhet. A belépőjegyet a fürdőben tartózkodás ideje alatt meg kell őrizni.

2. Pénztárnyitás a mindenkori nyitva tartási idő kezdetén történik, műszakváltás idejére zárva, illetve a zárás előtt 30 perccel bezár.

3. A házirend az egész fürdőterületre vonatkozik.

4. A tisztaságra mindenki köteles felügyelni. Szemetet szétdobálni, a vizet beszennyezni szigorúan tilos. A fürdő egész területén tilos a dohányzás!

5. A fürdő területére állatot behozni tilos.

6. A fürdőt mindenki saját felelősségére veheti igénybe.

7. Szolgáltatásaink a pénztárban előreváltott jegy ellenében vehetők igénybe. Dolgozóink – utólagos jegyvásárlásra – pénzt nem vehetnek át, értékmegőrzésre nem vállalkozhatnak.

8. A fürdő berendezéseit csak rendeltetési céljuknak megfelelően szabad használni.

9. Ittas állapotban a fürdő területére belépni, ott tartózkodni tilos. Ittas egyéneknek a pénztáros fürdőjegyet nem adhat ki. Az ittas vendégeket a fürdő területéről haladéktalanul el kell távolítani.

10. Be nem gyógyult sebbel, fertőző vagy undort keltő betegségben szenvedő személyek a közös fürdőket nem látogathatják.

11. Terhes nők, vakok és támogatásra szorulók csak kísérővel léphetnek a fürdőbe. A kísérők a kísérőjegy megváltása után léphetnek a fürdő területére.

12. A fürdőt gyermekek csak kísérővel látogathatják.

13. Üveget, törékeny tárgyat, élelmiszert, újságot – olyan dolgokat, amelyek a medence vizét beszennyezik – a fürdőmedencékbe vinni tilos. Tilos rádiót, magnót, CD-t úgy hallgatni, hogy az másokat zavarjon.

14. A medencébe lépés előtt a zuhanyozás kötelező!

15. A fürdőmedencébe ugrálni tilos. Mások testi épségét veszélyeztető játékot játszani tilos.

16. Az úszni nem tudók csak a kijelölt helyeken, sekély vízben fürödhetnek.

17. Csoportok fürdése alkalmával az élet-, balesetbiztonságért a csoport vezetője a felelős.

18. A figyelmeztető táblákon feltüntetett utasítások betartása minden vendég részére kötelező.

19. A kerékpárt a fürdő előtti kerékpártárolóban kell tartani.

20. A fürdő vezetőjének, fürdőmesterének a házirend betartására, valamint a fürdőzés módjára vonatkozó utasításait minden fürdőző, fürdőben tartózkodó személy köteles betartani.

21. A fürdőben felelős szolgálati tevékenységet ellátó dolgozók hivatalos személynek tekintendők, és a hivatalos személyekre vonatkozó védelem illeti meg őket. Ugyanígy a biztonsági szolgálat dolgozóit is.

22. Szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható minden személy, aki szándékos magatartásával a fürdő üzemeltetését, mások testi épségét, egészségét veszélyezteti, a fürdőszabályzat egészségügyi, balesetvédelmi és tűzrendészeti előírásaiban foglaltakat ismételten vagy figyelmeztetés ellenére megsérti.

23. Azt a személyt, aki a házirendben foglaltakat megsérti, vagy a fürdő rendjét, a fürdő vendégek nyugalmát zavarja, de magatartása nem minősül szabálysértésnek, a fürdőből el kell távolítani és a fürdőszolgáltatások további igénybevételéből, ki kell zárni. Ehhez szükség esetén hatósági személy közreműködése is igénybe vehető.

24. A fürdő területén a talált tárgyakat haladéktalanul át kell adni a fürdő vezetőjének, megőrzés céljából. Igazolt tulajdonosa a vezetőtől kapja vissza elvesztett és megtalált értékeit.

25. Lopás esetén a sértett kötelessége a fürdővezetőt értesíteni. A fürdő dolgozói kötelesek segíteni a károsultat.

A fürdő részletes üzemelési rendjét, a medencék vízellátási, ürítési, takarítási, fertőtlenítési rendjét, az élet- és balesetvédelmi, érték- és vagyonvédelmi, tűzrendészeti előírásait a vállalat belső szabályzatai rögzítik.

A fürdő vezetője üzemelési naplót, ellenőrzési naplót, sérülési naplót köteles rendszeresen vezetni.

Kérjük kedves vendégeinktől a házirend betartását.

Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő szolgáltatási díjak
 

Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy hétfőtől péntekig a fürdőszolgáltatások korlátozott elérhetősége miatt hétköznap úszójegy váltható, amely a termál részleg látogatására jogosít. Alkalmas bérletek hétköznap is felhasználhatók.

Fürdő árlista

Szolgáltatás megnevezése

Ft/db

Belépőjegy felnőtt
(egész napos, karszalaggal)

2 000 Ft

Belépőjegy kedvezményes*
(egész napos, karszalaggal)

1 500 Ft

Délelőtti belépőjegy felnőtt 

1 300 Ft

Délelőtti belépőjegy kedvezményes*

1 000 Ft

0-4 éves korig belépőjegy
(4 évet be nem töltött gyermek)

100 Ft

Családi belépő
(családonként max. 2 felnőtt, korlátlan számú gyerek, egész nap, karszalaggal)

5 000 Ft

Úszójegy
(Hétköznap, gyógyászati recepción megváltva. Az úszómedence közönségidejéről kérjük, előzetesen tájékozódjon a helyszínen vagy a Pályabeosztás fül alatt.)
 
800 Ft
Éjszakai fürdő belépőjegy (kihirdetett időpontokban 20.00-24.00 között) 1200 Ft

Pótdíj
(délelőtti jegyhez 12 óra után)

3 000 Ft

10 alkalmas felnőtt bérlet 16 000 Ft
10 alkalmas kedvezményes bérlet* 12 000 Ft
10 alkalmas délelőtti felnőtt bérlet 10 400 Ft
10 alkalmas délelőtti kedvezményes bérlet* 8 000 Ft
10 alkalmas éjszakai fürdőbérlet 9 600 Ft

Frissítő masszázs 30’

3 000 Ft

Frissítő masszázs 60’ 

6 000 Ft

Papírlepedő 

500 Ft

Szauna ülőkendő     150 Ft

                                                      

Az Anna Fürdő nappali zárása előtt 2 órán belül a felnőtt belépőjegy (egész napos, karszalaggal), valamint a kedvezményes belépőjegy (egész napos, karszalaggal) hétfőtől-vasárnapig 50%-os kedvezménnyel vásárolható.

A kedvezmények össze nem vonhatóak, az alapárból kerülnek levonásra.

A jegyek, bérletek és papírlepedő, szauna ülőkendő 27%-os áfa-kulcs alá tartoznak.

A fürdő és wellness szolgáltatások a TEÁOR’08 96.04, SZJ 93.04.10 besorolás alá tartoznak.

Az egyéb nem bolti, piaci kereskedelem (papírlepedő) a TEÁOR’08 47.99, SZJ 52.63.10 besorolás alá tartozik.

Az aktuális nyitvatartásról és elérhető szolgáltatásainkról a pénztárakban és a holnapon tájékozódhat.

Szolgáltatásaink

A belépőjegyek a termál és wellness részlegen a medencék, szaunák, gőzkabin, infrakabin, aromakabin és élményzuhany, valamint az öltözőszekrények használatát foglalják magukba.

Értékmegőrzők kulcsát az uszodamestertől kérhetik, használatuk díjmentes.

A belépőjegyek a megvásárlás napján érvényesek, és egyszeri belépésre jogosítanak.

A délelőtti belépőjegyek nyitástól 12 óráig érvényesek. 

Az egész napos belépőjegyek és bérletek mellé karszalagot adunk, 12 óra után csak karszalaggal rendelkező vendégek tartózkodhatnak a fürdő területén. 

Pótdíj fizetésére kötelesek azon délelőtti belépőjeggyel, bérlettel rendelkező vendégeink, akik 12 óra után a fürdő területén tartózkodnak.

A belépőjegyek feljogosítják a vendégeket a szaunaszeánszokon történő részvételre is, de a szaunaszeánszra azt megelőzően regisztrálni kell a jegypénztárban.

A szauna szeánszok előre meghirdetett időpontokban kerülnek megrendezésre, amelyeket a honlapon és a pénztárban teszünk közzé. 

Frissítő masszázsra időpontfoglalás a személyesen a fürdőpénztárban a fürdő nyitva tartási ideje alatt lehetséges. Frissítő masszázs elérhető szombat-vasárnap: 10.00-18.00

Kedvezményeink

*Kedvezményes jegyek vásárlására, és kedvezményes bérletek használatára 4-14 év közötti gyermek, diák 26 éves korig (érvényes magyar diákigazolvánnyal) és nyugdíjas (érvényes magyar nyugdíjas igazolvánnyal vagy 65 év felett) jogosult. Kedvezményes jegyek, bérletek vásárlása csak a jogosultság igazolását követően lehetséges!

Fogyatékkal élő személyek és kísérőjük részére 50%-os kedvezményt biztosítunk a fürdő belépőjegyek és bérletek árából. A fogyatékos vendégek a kedvezményre a fogyatékosságukat tanúsító igazolvány (MEOSZ, SINOSZ, MVGYOSZ, ÉFOESZ, SVOE tagsági igazolvány vagy MÁK hatósági igazolvány) felmutatás után jogosultak. A súlyosan mozgáskorlátozott és súlyosan látássérült vendégek csak kísérővel látogathatják a fürdőt!

Sportolói kártyával rendelkező vendégeink részére a belépőjegyek árából 30% kedvezményt biztosítunk. A kártyára való jogosultság feltételei külön szabályzatban kerültek rögzítésre.

A kedvezmények az alapárból kerülnek számításra, a kedvezmények, akciók nem összevonhatók.

Érvényesség

A 10 alkalmas bérletek megváltástól tárgyév december 31-ig érvényesek, használatakor a belépésszámnak megfelelő alkalom kerül levonásra.

A bérleteket csak a rajtuk feltüntetett tulajdonos veheti igénybe, illetve 10 alkalmas bérleteknél a feltüntetett tulajdonos társaságában használhatóak fel.

A bérletek hosszabbítására, visszaváltására, pótlására nincs lehetőség, át nem ruházhatóak, kérjük ezt vásárláskor vegyék figyelembe!

Gyógyászati árlista

Gyógyfürdő szolgáltatások

TB beutalóval Általános jogcím esetén

TB beutalóval Közgyógy/ Üzemi baleset jogcím esetén

01 TB medencefürdő kezelés jegy

800 Ft

300 Ft

03 TB iszappakolás jegy

600 Ft

300 Ft

04 TB súlyfürdő jegy

600 Ft

300 Ft

05 TB szénsavfürdő jegy

600 Ft

300 Ft

06 TB orvosi gyógymasszázs jegy 20’

700 Ft

300 Ft

07 TB víz alatti sugármasszázs jegy

600 Ft

300 Ft

08 TB víz alatti csoportos gyógytorna jegy

600 Ft

300 Ft

09 TB Komplex gyógyfürdőellátás

1 500 Ft

600 Ft

Gyógyászati önköltséges szolgáltatások

Balneoterápiás szolgáltatások

Iszapkezelés (egy testtájra) 20’

1 500 Ft

Iszapkezelés (több testtájra) 30’

2 500 Ft

Súlyfürdő 20’

1 700 Ft

Szénsavas kádfürdő 20’

1 700 Ft

Orvosi gyógymasszázs 20’

2 400 Ft

Orvosi gyógymasszázs 40’

4 000 Ft

Orvosi gyógymasszázs 60’

5 000 Ft

Víz alatti sugármasszázs 20’

1 700 Ft

Komplex gyógyfürdő ellátás (1 napi 4 órás ciklus, max. 4 kezelés)

6 300 Ft

Fizikoterápiás szolgáltatások

Elektroterápia (diadinamic, TENS, interferencia, szelektív ingeráram, iontophoresis, 4 rekeszes galvánfürdő, elektromos kádfürdő)

1 400 Ft

Ultrahang kezelés

1 600 Ft

Sonophoresis (UH + elektroterápia)

2 000 Ft

Lézer kezelés

1 600 Ft

Lézer kezelés (10 kezeléstől, csomagban)

14 000 Ft

Gyógytorna


Kondícionáló vízitorna*
 
2 300 Ft

Egyéni gyógytorna (vízi, szárazföldi, 30 perc)

2 500 Ft

Egyéni gyógytorna (vízi, szárazföldi, 60 perc)

4 000 Ft

Csoportos gyógytorna (vízi, szárazföldi, 30 perc)

1 400 Ft

Egyéni torna + kineziotape felhelyezése

4 500 Ft

Egyéni gyógytorna speciális módszer alkalmazásával (30 perc, McKenzie módszer, manuális terápia, Schroth terápia, funkcionális tréning)

3 000 Ft

Egyéni gyógytorna speciális módszer alkalmazásával (60 perc, McKenzie módszer, manuális terápia, Schroth terápia, funkcionális tréning)

5 500 Ft

10 alkalmas csoportos gyógytorna bérlet 30 perc (vízi, szárazföldi)

12 000 Ft

10 alkalmas egyéni gyógytorna bérlet 30 perc (vízi, szárazföldi)

22 000 Ft

10 alkalmas egyéni gyógytorna bérlet 60 perc

35 000 Ft

10 alkalmas egyéni gyógytorna bérlet 60 perc (speciális módszerek alkalmazásával)

45 000 Ft

Vizsgálat

Orvosi vizsgálat

7 000 Ft

Gyógytornász által végzett állapot felmérés, kezelési terv összeállítása

4 000 Ft

Papírlepedő 

500 Ft

Sebészeti maszk 300 Ft

A medencefürdő kezelés 27%-os ÁFA kulcs alá tartozik, a gyógyászati kezelések (medencefürdő kivételével) mentesek az ÁFA alól. A papírlepedő és az orvosi szájmaszk 27%-os ÁFA kulcs alá tartozik.

A gyógyszolgáltatások a TEÁOR’08 86.90, SZJ 85.14.1 a járóbeteg ellátás a TEÁOR’08 86.22, SZJ 85.12.12 besorolás alá tartoznak.

Az egyéb nem bolti, piaci kereskedelem (papírlepedő) a TEÁOR’08 47.99, SZJ 52.63.10 besorolás alá tartozik.

* Kondícionáló vízitorna időpontjai hétfő 7.00-7.50 és csütörtökön 16.00-16.50, maximum 10 fő, előzetes bejelentkezés a gyógyászati recepción a díj megfizetése mellett. A részvételi díj tartalmazza a fürdő termál részlegének használatát.

Kedvezmények

5 vagy több azonos kezelés egyidejű foglalása esetén 10% kedvezményt biztosítunk az árlista szerinti árakból, önköltséges és beutalóval igénybe vehető szolgáltatásokra egyaránt. A nappali szantóriumra ez a kedvezmény nem vehető igénybe.

Egyéb tudnivalók

A járóbeteg ellátás érvényes kezelőlappal díjmentes. 

A gyógyászati önköltséges szolgáltatások csak orvosi javaslatra vehetőek igénybe!

Értékmegőrzők kulcsát a ruhatárostól kérhetik.

A medencéket a zárás előtt negyed órával kérjük elhagyni!

A fentieket és a nyitva tartási időket vásárláskor kérjük vegyék figyelembe!

Kedves Vendégeink!

A Kormány 178/2021. (IV. 15.) Korm. rendeletével 2021. április 25-e és 2022. szeptember 30 közötti időszakra lehetővé tette a SZÉP kártya birtokosok számára, hogy bármelyik alszámláról kifizethessék SZÉP Kártyás költéseiket. A Kormányrendelet a másik oldalról nemcsak engedélyezte, hanem kötelezte a SZÉP Kártya kibocsátókat és a SZÉP Kártya elfogadókat, hogy tegyék lehetővé a bármelyik alszámláról történő költést. Ennek megfelelően létesítményünkben bármely alszámlájáról megválthatja jegyét vagy bérletét.

-----------------------------------------

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az Anna Fürdőben az alábbi alszámlák terhére   vásárolhatnak belépőjegyet, illetve bérletet / fizethetnek egyéb szolgáltatást:
Anna Fürdő fürdőpénztár: szállás, vendéglátás, szabadidő
Anna Fürdő gyógyászati pénztár: szabadidő

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy SZÉP-kártyával áruvásárlásra (papírlepedő) nincs lehetőség.

Létesítményünkben a SZÉP-kártyás fizetés OTP terminálon keresztül történik. Kérjük használat előtt tájékozódjanak az egyenlegükről, a felhasználhatóság idejéről. A SZÉP-kártyával előrefizetésre (előlegfizetésre) Társaságunknál nincs lehetőség.

Létesítményvezető

Lakó Gábor
fürdőigazgató

Gyógyászati vezető

Demus Katalin
gyógyászati adminisztratív vezető

Csányi-Halász Katalin
fürdőgyógyászati csoportvezető

Úszómedence beosztás

A változtatás jogát fenntartjuk. Nagyobb méret megtekintéséhez kattintson a képre.

Termál

hétfő-péntek:  7.00 - 19.00 (bejárat a gyógyászaton keresztül 12 óráig, utána a főbejáraton keresztül)
 
szombat-vasárnap: 7.00 - 19.00
 
Elérhető szolgáltatások: úszómedence, Anna gyógyvizes ülőmedence és 2 db élménymedence, 1 db finn szauna, napozóudvar, gyerekmedence

  

Wellness

hétfő-péntek:  12.00 - 19.00
szombat-vasárnap: 7.00 - 19.00

Frissítő masszázs:
szombat-vasárnap: 10.00 - 18.00 (előzetes időpontfoglalás alapján, időpontfoglalás a fürdőpénztárban)

Éjszakai fürdő

termál és wellness részleg is

szerda: 20.00 - 24.00
péntek: 20.00 - 24.00

Büfé

hétfő-kedd: 13.00 - 18.00
szerda: 13.00 - 18.00,  20.00 - 22.00
csütörtök: 13.00 - 18.00
péntek: 13.00 - 19.00, 20.00-22.00
szombat-vasárnap: 10.00 - 18.00


GYÓGYÁSZAT

hétfő-péntek: 7.00 - 19.00
szombat-vasárnap:  zárva

Tisztelt Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy munkanapokon a  gyógyászati ellátás 6.00-18.00 óráig vehető igénybe, gyógyvizes medence fürdőre 18.00 órakor tudjuk az utolsó betegeket beengedni. A medencéket 18.30-ig, a gyógyászati részleget 18.30-ig kérjük elhagyni. Köszönjük szíves együttműködésüket!

Szegedsport.hu | © 2013.
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó: